105 20:00 05.02.2010 Beşiktaş v Gençlerbirliği
Antalyaspor’u yenerek ligde bende varım diyen Kara Kartal evinde iyi bir futbol sergileyen G.birliği’ni konuk edecek. Yıldırım Demirören’inde tekrarBaşkanlığa seçilmesiyle de bir nebze takım için iyi olduğu düşüncesindeyim. Geçtiğimiz hafta Antalya karşısında yine sınıfı geçemeyen bir futbol oynadı Beşiktaş. Ligde beklide en zor tahmini yapılan bir takım Siyah Beyazlılar. Rakip G.Birliği’nde cezalı oyuncu bulunmuyor. Werder Bremen’den Vranjes’i kadrolarına kattılar. Kayseri deplasmanında galibiyeti kaçırdılar. Mustafa hocanın hafta içinde ameliyat olması da takımı olumlu motive edecek. İnönü’deki maçta gülen taraf Beşiktaş olur.
Tahminim: Beşiktaş Kazanır
138 14:00 06.02.2010 Eskişehirspor v Büyükşehir Bld.
Bursa deplasmanında kötü oynayıp kaybettiler, Büyükşehir ise Kasımpaşa’yı2-0 geriye düşmesine rağmen kazanmasını bildi. Ev sahibi Aydın Yılmaz’ıda Kadrosuna dâhil etti. Bu maçta yeni transferiyle Eskişehir’in galibiyete biraz daha yakın olduğunu düşünüyorum.
Tahminim:Eskişehirspor Kazanır
232 19:00 06.02.2010 Kayserispor v Galatasaray
Haftanın en zevkli ve en güzel karşılaşması diye görüyorum. Bir tarafta Cangele, Makakula diğer tarafta da Joe, Dos Santos, Arda ve diğerleri. G.antep deplasmanından 3 puanla döndü Makakula’nın golüyle ve iyi bir futbol ortaya koydu Kayseri. Tolunay hoca genç oyunculara en çok şans veren teknik adamlardan. Ali Turan’ın durumu belirsiz, Toledo sakat, Shawky sakat. G.saray’da Keita eğer Rejkard tarafından oynatılırsa yine takımın en önemli silahlarından olur. Kupa maçında sakatlanan Brezilya’lı yeni transfer Jo ‘nun 3 hafta sahalardan uzak kalması bekleniyor. Hafta içerisinde Antalya deplasmanına kupa mücadelesi için konuk olan Galatasaray umduğunu bulamadı ve ilk karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Sahasında tur arayacaktır. Tabii ki öncelik hafta sonunda konuk olacakları bu lig mücadelesi olacaktır. G.Saray’a yakın görünen bir maç düşüncesindeyim.
Tahminim: Toplam Gol 2-3
326 14:00 07.02.2010 Ankaragücü v Bursaspor
Evet, ligde iki kardeş takımın maçı. Ankaragücü geçen hafta beni yanıltmadı yine aynı futbola devam etti. Ama Bursa maçında Sapara, Geremi, Rothen Çek milli oyuncu Rajnoch’un ve Slovak Wittek’in sahada olacağını düşünüyorum. Bursaspor ise ligde doludizgin devam ediyor. Fakat hafta arası Fenerbahçe karşısına kupada çıktılar ve ilk yarıdaki 3-0 lık skorla karşılaşmayı tamamladılar. Bu karşılaşmada onlar için en zor maçı olacak bana göre. Bu hafta Ankaragücü’ne ilk kez güveniyorum ve bu maçı kazanacağını garanti oynamayı düşünürseniz de A.Gücü kaybetmez denenir.
Tahminim:2,5 Gol Üst
327 14:00 07.02.2010 Kasımpaşa v Antalyaspor
Geçen hafta çok kötü bir şekilde maç kaybetti Yılmaz Vural ve talebeleri.2-0 öndeyken çok basit hatalarla kaybettiler maçı. Ve onun moral bozukluğuyla Antalya maçına çıkıyorlar. Çok zor maç olacak iki takım içinde rakip Antalya ise ofans gücü yüksek oyuncularla göze hoş gelen bir oyun sergiliyorlar. Hafta arasında sahalarında Galatasaray’ı Türkiye kupasında konuk ettiler ve 2-1 kazanandılar. Moralli Antalyaspor rakibini sahasında oldukça zorlayacaktır. Kasımpaşa için zor maç olur. Antalya maçı kaybetmez
Tahminim: Antalya Kazanır Yada Berabere Kalır
328 14:00 07.02.2010 Sivasspor v Denizlispor
Sivasspor Fenerbahçe maçında sadece 15 dakika futbol oynadı. Maçı bu sonuçla kaybetmesi çok normaldi. Yeni transferleri de iyi görüntü sergileyemiyor Yiğidolar da. Konuk ekip G.Saray karşısında iyi mücadele etti sonucu değiştirecek pozisyonlar buldu ama kalite farkı ortaya çıktı. Hafta içinde kupa karşılşaşmasında farklı yenilen Denizlispor Sivas’a konuk olacak. İki takım içinde Final maçı diyebiliriz ama Denizli için çok kritik her şeyini sahaya koyacak diye düşünüyorum. Bu savunma anlayışıyla Sivas zorlanacak ama galibiyete yakın taraf olarak yinede Sivasspor diye düşünüyorum.
Tahminim:Sivasspor Kazanır
336 15:00 07.02.2010 Trabzonspor v Manisaspor
Karadeniz ekibi hafta içinde Türkiye Ziraat kupası kapsamında Büyükşehir Belediye deplasmanına konuk oldu ve çeyrek final karşılaşmasının ilk mücadelesinden ancak 1-1 lik beraberlik çıkartabildiler. Konuk ekip Manisaspor ise Türkiye Ziraat kupasında konuk ettiği Denizlispor’u 4-1 yenerek rövanşı da garanti altına almış oldu. Trabzonspor’un zeminin bozuk olması nedeniyle bu hafta sonu İstanbul’da Olimpiyat stadında Manisaspor’u ağırlayacak Trabzonspor seyircisinin de desteğiyle maçı kazanmaya yakın taraf. Konuk ekip ise büyüklere karşı iyi oynuyor Manisa’daki ilk maçı da Isaac’in golüyle 1-0 kazanmıştı konuk ekip. Egemen ve Engin sarı kart cezalısı. İstanbul’da değişik bir atmosferde oynanacak. Bu maçta Trabzon maçı kazanır diye düşünüyorum.
Tahminim:Trabzon Kazanır
375 19:00 07.02.2010 Fenerbahçe v Diyarbakırspor
F.Bahçe geçtiğimiz hafta Sivasspor’u yürüyerek yendi. Hafta içinde Bursaspor ile Türkiye Ziraat kupasında karşılaşan Fenerbahçe sahasında oynadığı karşılaşmanın ilk yarısında 3-0 lık skorla rakibi Bursaspor’u devirdi ve rövanş için oldukça başarılı bir netice çıkarttı. Cezalı oyuncularının da tekrar takıma dönmesiyle rahatlayan Fenerbahçe bu hafta sonunda sahasında Diyarbakırspor’u konuk edecek. Ev sahibi sahasında mücadeleyi fazla zorlanmadan yine kazanan taraf olacaktır. Fakat verilen düşük oranlar kafaları karıştırdığından tek handikap ise Ziya doğan gibi hocaya karşı oynamaları.
Tahminim:2,5 Gol Üst