105 20:00 18.12.2009 Beşiktaş v Bursaspor
Geçen hafta Manisaspor’la berabere kalarak 2 puan kaybeden Siyah Beyaz’lılar bu hafta rakip eski hocalarının takımı Bursaspor. Ertuğrul Sağlam içinde duygusal ve bir o kadar da önemli bir maç bekliyorum. 3 büyüklere Karşı oynadığı maçlarda sadece evinde F.Bahçe’ye kaybettiler. En son Kayseri deplasmanın da farklı yenilen ve morali bozulan konuk takımBu maç da en azından bir puan için oynayacaktır. Özellikle geçen hafta Manisa maçının ilk yarısında sahada geçen sezonu aratmayan iyi bir Beşiktaş vardı. Beşiktaş’ta Bobo’nun Sakatlığı devam ediyor oynaması şüpheli. İki takımda da önemli eksik yok. Saha ve seyirci avantajıyla Beşiktaş’ın kazanmaya yakın olduğunu düşünüyorum.
Tahminim:Beşiktaş Kazanır
141 13:30 19.12.2009 Eskişehirspor v Diyarbakırspor
Geçen hafta Sivasspor deplasmanından eli boş dönen ev sahibi ekip maddi sıkıntılarla boğuşan Diyarbakır’la karşı karşıya gelecek. Ev sahibi ekipteÜmit, M.Yılmaz sakat Burak ise şüpheli. Konuk takım geçen hafta sonunda 1 puanı son dakikada kurtardı. Ev sahibi ekip iç sahada taraftarının desteğiyleMaçı kazanmaya yakındır.
Tahminim:Eskişehirspor Kazanır
142 13:30 19.12.2009 Gaziantepspor v Denizlispor
Bu sezonun en tutarsız futbolunu oynayan Gaziantepspor ligde henüzGalibiyeti olmayan Denizlispor’la karşı karşıya geliyor. Evinde 4 galibiyet, 3 yenilgi, 1 beraberlik almış. Konuk ekip ise deplasmanda 7 maçta henüz galibiyeti yok. Beraberliği yok sadece 2 gol atabilmiş durumda. Denizlispor bir gün galip gelecek ama o maç bu maç değil kazanan Antep olur.
Tahminim:Gaziantepspor Kazanır
143 13:30 19.12.2009 Kasımpaşa v Manisaspor
Ev sahibi ekip Diyarbakır deplasmanın da son dakikada yıkıldı Cenk iseMaç da haksız yere atılarak dengeleri altüst etti. Kasımpaşa iyi futboluna devam ediyor. Manisaspor ise Beşiktaş’a karşı özellikle 2. yarıda iyi futbol oynayarak ve puan alarak moral buldu. Bu haftanın en zevkli maçı olur.
Tahminim:2.5 Gol Üst
144 13:30 19.12.2009 Kayserispor v Antalyaspor
Lider iç sahada 13 gol atıp sadece 2 gol yemiş ve hiç yenilmemiş. Konuk takım ise deplasmanda sadece 1 galibiyet almış 6 atıp 13 gol yemiş. Antalya iyi maçlara iyi motive oluyor fakat bu maçta lider Kayserispor saha ve seyirci avantajını kullanarak maçı zorda olsa kazanır.
Tahminim:Kayserispor Kazanır
156 16:00 19.12.2009 Ankaragücü v Sivasspor
2 haftadır kötü futbol oynayan Ankaragücü geçtiğimiz hafta Kadıköy’denİyi futbol oynayarak hak ettiği en az 1 puanı bile alamadı. Ama oynadığıFutbolla işte Ankaragücü bu dedirtti. Sivasspor için geçen hafta çıkış maçıEskişehir maçı olurdu demiştim ve beni yanıltmadı. Ev sahibi ekip iç sahada7 maç da sadece 1 kez yenilmiş oda G.Birliği’ne. Deplasmanda henüz kazanamayan 14 gol yiyip sadece 2 gol atan Sivasspor bu maçta işi çok zor. Geçen haftaki futbolu göz önüne alarak başkent ekibi Ankaragücü kazanır diyorum.
Tahminim:Ankaragücü Kazanır
269 20:00 19.12.2009 Galatasaray v Gençlerbirliği
Geçtiğimiz hafta Antalyaspor’u zorlanarak geçen sarı kırmızılılar ligin renkliTakımlarından Gençler’e karşı. Ev sahibi hafta arasında Avrupa ligindeAs oyuncularını dinlendirdi. Konuk ekip isimde defansın göbeğindekiİki önemli isim kaptan İlhan, Radeljic sarı kart cezalıları ve sakat olan takımının önemli golcüsü Mustafa Pektemek bu maçta forma giyemeyecek. Ev sahibi takım bu maçı kazanır.
Tahminim:Galatasaray kazanır
369 20:00 20.12.2009 Trabzonspor v Fenerbahçe
Şenol Güneş ile 2 de 2 yapan Bordo Mavililerin öz güveni ve moralleri iyi. Takımı form durumunda bir artış yok fakat hocanın futbolcu tercihi ve Oyunculara yüklediği güven ile bir çıkış içersine girdiler. F.bahçe iseGeçtiğimiz hafta A.gücü’nü son dakika’da konuk takım lehine verilmeyen gol sayesinde zorlanarak kazandılar. Hafta içerisinde UEFA Avrupa Liginde y,ne galip geldiler ve gruptan en başarılı ekip olarak çıkmayı garanti altına aldılar. Fakat büyük maçların büyük takımı olduğunu düşündüğüm konuk ekip F.bahçe’nin Alex faktörüyle bir adım önde olduğunu düşünüyorum.
Tahminim: Beraberlik yada Fenerbahçe Kazanır