Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için Ücretsiz Üye Olun!
G.Antep Bld.Spor Güngören Bld. =Lige iyi başlayan Antep Bld.spor son haftalarda düşüşe geçti, kötü sonuçlar alıyorlar, şansızlıklarını kırmak ve kötü gidişe dur demek için bu hafta oynayacakları Güngören maçına büyük önem veriyorlar. G.Antep Bld.spor taraftardan yana çok sıkıntılı, takımın taraftar desteği iyi olmadığı için maçlarını bundan böyle Kamil Ocak?ta değil GASKİ?nin sahasında oynayacaklar. G.Antep Bld.spor çok iyi bir kadroya sahip, Süper Lig tecrübesi olan futbolcuları var. Güngören Belediye deplasmanlarda bu şekil maçlarda sıkıntı yaşıyor, G.Antep Bld.spor kazanır.
Sakaryaspor – Karşıyaka =Yeni Teknik Direktörü İlker Yağcıoğlu ile iyi sinyaller veren Sakaryaspor ligdeki ilk galibiyetini geçen hafta deplasmanda Giresunspor deplasmanında aldı, bu galibiyetle üzerlerindeki baskıyı bir nebze olsun atan Sakaryasporlu futbolcular, bu hafta Karşıyaka’yı yenmek istiyor. Her hafta daha hazır görünen Sakaryasporda sakat olan Özgürcan bu hafta oynayabilecek. Tatangalar bu maçta Göztepe lehine tezahüratlar yapıp Karşıyaka’nın moralini bozmanın ve takımlarını güçlü bir şekilde desteklemenin planlarını yapıyor.
Lige iyi başlayan ancak son haftalarda vasat bir görüntü çizen Karşıyaka oynadığı son 3 maçta da berabere kaldı. Geçen hafta kendi sahalarında Antep Belediyespor karşısında net 5-6 pozisyona giren Karşıyaka bu pozisyonlardan yararlanamadı ve beraberliğe razı oldu. Karşıyaka genç ve mücadeleci bir takım, çok koşuyorlar ancak gol yollarında sıkıntıları var, savunma hatları iyi, gol yollarındaki sıkıntı giderilirse daha iyi duruma geleceklerdir. Karşıyaka’nın ideal 11’ini bulamamasıda onlar için dizğer bir dezavantaj.
Yoğun yağış altında oynanması beklenen mücadelede konuk ekibi çifte şans geçiyorum, hava şartları çok kötü olacağından mücadele gücü yüksek bir Karşıyaka’nın mağlup olmayacağını düşünüyorum. Karşıyaka’da Eser ve Yağmur sakat.
Altay Boluspor =Geçen hafta Orduspor deplasmanından 1 puanla dönen Altay, iyi futbol oynadı ve İzmir’e eli boş dönmedi. Hücumda etkili bir takım olan Altay, maçlarda gol pozisyonu yakalamakta sıkıntı çekmiyor, İzmir Ekibi bu sezon Bank Asya 1. Ligde oynadığı 6 maçtada gol atmayı başardı. Altay’da Şehmuz kart cezalısı, sakat olan Mehmet Sedef ve Mustafa Yalçınkaya’nın durumları maç günü netlik kazanacak.
Tam düzlüğe çıktılar derken son maçta kendi sahalarında Karabük’e mağlup olarak ligde son sıraya kurulan Boluspor’da futbolculara ağır para cezası kesildi, antrenör Serhat Güller ise görevine devam edecek.
İbre Altay’dan yana, BoluluYarenler’de moraller bozuk.
Samsunspor Orduspor =Karadeniz Derbisi iki sıkıntılı takımın mücadelesine sahne olacak. Geçen hafta deplasmanda Manisaspor’a 3-0 mağlup olan Sakaryaspor, son maçta kendi sahasında Altay ile 1-1 berabere kalan Orduspor’u konuk ediyor. Son haftalarda iyi futbol oynayan Samsunspor, Manisaspor’a farklı mağlup olsada sahaya iyi futbol koydu, Kırmızı Beyazlılar’da Sercan ve Hakan’ın cezası bitti.
Geçen hafta kendi sahasında Altay ile berabere kalarak iç sahada ilk puanını kaybeden Orduspor’da Yücel İldiz dönemi başladı. Geçen sezon Samsunspor’u çalıştıran İldiz, eski takımının güçlü bir takım olduğunu söyledi. Orduspor İldiz ile nasıl bir görüntü çizecek birlikte göreceğiz.
Samsunspor iç sahada iyi bir takım, Orduspor hızlı bir takım ve kan değişikliği ile daha iyi duruma geleceklerini düşünüyorum, bu nedenle ev sahibi ekibi çifte şans geçmenizi öneriyorum..
Adanaspor Giresunspor =Adanaspor’da teknik direktörlük koltuğuna Mustafa Çapanoğlu getirildi. Giresunspor maçına sakat olan Emre ve Habip’ten yoksun hazırlanan Adanaspor’da futbolcular yeni teknik direktörün gözüne girmek için çok hırslı ve istekli olacaktır. Kendi sahasında oynadığı son iki maçta Diyarbakırspor ve Erciyesspor gibi güçlü ekipleri mağlup eden Toros Kaplanları bütün hesaplarını 3 puan için yapıyor, öte yandan sakat olan Hakkı iyileşti.
Kendi sahasında oynadığı 3 maçı kaybeden, buna karşın deplasmanda oynadığı son 2 maçı kazanan Giresunspor’un evinde huzuru yok. Genç bir takım olan Giresunspor yine bir deplasman maçında Adanaspor’a konuk oluyor ancak Adanaspor’un bu hafta kendi sahasında puan kaybetme lüksü yok. Çotanaklar’da Sakaryaspor maçı sonrasında futbolculara para cezası kesildi. Bu maçta hedefi en az 1 puan olarak belirleyen Giresunspor’da Cem Sinan, Muzaffer Bilazer ve Sezai Demircan sakat.
Çok zor bir maç ancak Adanaspor iç sahada çok yırtıcı, Çotanaklar dikkatli olmak zorunda. Kaplanlar kazanır.
Diyarbakırspor Malatyaspor =Ligde oynadığı son 3 maçıda kaybeden Diyarbakırspor’da mağlubiyetlerin faturası futbolculara kesildi. Futbolculara para cezası verildi ancak daha önemlisi takım içinde çalkantılar var, istifa dedikoduları aldı başını gidiyor, başarısız bir sonuç radikal değişiklikler getirecektir, o nedenle bu maç Diyarbakırspor için son şans, kazanmaktan başka çareleri yok. Hakem hatalarından yana çok dertli olan Diyarbakırspor kazanmak için herşeyi yapacak, bundan eminim.
Ligde oynadığı son 2 maçıda kazanan Malatyaspor, Türkiye Kupasında Hacettepespor’u eleyerek ve son olarakta deplasmanda Rizespor’u yenerek önemli işler yaptı. Malatyaspor alınan galibiyetlerin tesadüf olmadığını göstermek için Diyarbakırspor maçınada iddalı hazırlanıyor ancak ben onların bu kez sıçrayamayacağını düşünüyorum, güçlü bir takım değiller, futbolda tesadüf vardır, futbol her sonuc
Kayseri Erciyes Kartalspor =Erciyesspor taraftarlarının takımlarına ateş püskürdüğü bir dönemde ben onlardan ümidi kesmedim, moralsiz Diyarbakırspor’u yeneceklerinden emindim, bu kez rakip Kartalspor, Erciyesspor daha iyi olmak zorunda. Kayseri Ekibinde Selçuk sakat ancak maça yetiştirilmeye çalışılıyor. Kartalspor’da moraller yerinde, takım son haftalarda çok formda, taraftar desteği çok güçlü, onların hesap vereceği ve mutlu etmesi gerektiği önemli bir camiası var. Erciyesspor kendi sahasında oynayacağı mücadelede kazanmak istiyor, onlar kazanmayı öğrendi, Diyarbakırspor galibiyet ile önleri açıldı. Bu maçta beraberlik ağır basıyor ancak Erciyesspor’u çifte şans geçmenizi öneriyorum.
Kardemir Karabük Çaykur Rizespor =Deplasmanda Boluspor’u yenerek 4 hafta sonra 3 puanla tanışan Karabükspor’da Turgut Uçar’ın istifasının ardından teknik direktörlüğe Hüsnü Özkara getirildi. Sakat oyunculardan yana bir hayli sıkıntılı olan Karabükspor’da sakat olan 6 futbolcunun 4’ünün iyileştiği açıklandı. Karabükspor Murat Selvi ve Mehmet Ali’den yoksun olarak Rizespor maçına hazırlanıyor. Boluspor karşısında özellikle ikinci yarıda etkili futbol oynayan Karabük Bank Asya 1. Lige yavaş yavaş ısınıyor, iç sahada çok iyi pres yapmasıyla tanıdığımız Karabükspor’un hedefi 3 puan.
Rizespor için ligin en başından beri iyi konuşmuyorum, nitekim dediğime geldik, hazır bir takım değiller, zora gelemiyorlar, bir anda parlamakla bu lig bitmez, takımda istikrar yok, nereye kadar daha böyle gidecekler. En sonunda teknik direktör Metin Diyadin’de isyan etti ve oyuncularını oynadıkları kötü futbol nedeniyle uyardı. Geçen haftaki yazımda Rizespor – Malatyaspor maçı için haftanın kapanış maçları sürpriz bitiyor bu nedenle bu maçtan uzak durum demiştim, bu ligin kaderi mi, nasıl denk getiriyorlar sürpriz maçları pazartesilere… Rizespor’da Okan, Emrah ve Özgür sakat ancak maça yetiştirilmeye çalışılıyor, Ali Sakal ise muhtemelen oynayamayacak.
Bu maç tam bir kapalı kutu, öncelikle uzak durmanızı öneriyorum, benim içinden geçen sonuç beraberlik.