Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için Ücretsiz Üye Olun!
Konu BertaN34 tarafından (11-08-2008 Saat 13:19 ) değiştirilmiştir.
Brann - Marsilya
Fransa League 1'e şampiyonluk parolasıyla başlayan Gerets'in yönetimindeki Marsilya CL Ön Eleme 3.turda ilk maçında Brann deplasmanına konuk oluyor.Marsilya geçen hafta ligde ilk maçında Rennes deplasmanına konuk oldu.Ve maç çok güzel ve zevk veren oyunla 4-4 bitmişti.Marsilya'nın gollerini ise Bakary Kone,Ben Arfa,Niang ve Grandin atmıştı.90'da gelen Cheyruo'nun goluyle 1 puana razı olmuşlardı.Genelde oyuna baktığımızda maç Marsilya'nın hakkıydı ancak ele geçen pozisyonları değerlendiremeyince 1 puana razı oldular.Marsilya golcu bir takım olucağının sinyallerini zaten yaptığı transferlerden vermişti.
Marsilya yaz döneminde takıma Lyon'da geçen sezon iyi bir çizgi yakalayan 21 yaşındaki Hatem Ben Arfa'yı transfer ederek ilerideki sıkıntısını büyük ölçüde gidermiş oldu.Marsilya'nın diğer önemli bir transferi ise bonservis bedeline 9.000.000 $ harcanan Nizza'dan alınan Bakari Kone oldu.Gerçekten ilk maçındada golunu attı.Marsilya'da bu maçta Bakari Kone,Ben Arfa,Niang ve Cisse gibi çok büyük kozlar var.
Golcu Marsilya muhakkak gol bulacaktır.Evinde kapanan Brann'ın işi ise zor.Onlarda gol yedikten sonra muhakkak açılacakdırlar.Benim bu maçtaki tahminim Marsilya kazanır.
Marsilya Kazanır
Oran : 2.00
Galatasaray - Steau Bükreş
Sarı Kırmızılılarda evlerinde oynuyacakları maç öncesi eksikler Skibbe'yi düşündürüyor.Hafta içinde Ümit Karan'ın sakatlanması zaten gol atmakta sıkıntı çeken Galatasaray'a bir darbe daha vururken bu günde yeni transferlerden Fernando Meira ve genç futbolcu Yaser sakatlandı.Bu sakatlıklardan sonra Galatasaray'a direk 1 vermek çok riskli olucaktır.
Galatasaray ara transfer döneminde çok iyi transferler yapmıştı.Galatasaray bu sene Stuttgart'ın en önemli isimlerinden birisi olan Fernando Meira ve Liverpool'da forma şansı bulamayan Avustralya'lı ünlü oyuncu Hary Kewell'ı kadrosuna kattı.Bu iki transferde gerçekten yerinde oldu.Ayrıca Skibbe defansa Ankaradan Emre Aşık'ıda geri çağırarak iyi bir iş yaptı.Bunu Emre Aşık'ın oynadığı maçlardan görebiliriz.Ayrıca Galatasaray kaleyede Morgan de Sanctis'ide 1 seneliğine kiralayarak iyi bir iş yaptı.Gerçekten kale konusunda pek sıkıntı olucağını zannetmiyorum.Galatasaray'ın defanstaki firesi ise Song'u Trabzonspor'a satması.Ancak Song kadar kaliteli oyuncular gene bulunuyor son şampiyonda.Ayrıca Galatasaray Carrusca'yıda Cruz Azul'a kiralayarak onu orada deneme şansı yakaladı.Bu senede olduğu gibi Galatasaray paf taki oyuncularını gene Beylerbeyispor'a kiralayarak gene onların durumlarını orada inceleyecek.Kadro olarak Steau Bükreş'ten iyi olark da gözükseler bu maçta Galatasaray'ın eksikleri çok.
Romanya ekibi Steau ise Galatasaray'ın gol atma sıkıntısından muhakkak haberi vardır.Ancak defans yapmıyacaklarını düşünüyorum.Steau Bükreş'in maçta saldıracağını düşünüyorum.Onlarda kadro olarak yabana atılamıyacak takım.Romanyanın en büyük klublerinden birisi Steau.Kadrosuna baktığımızda ise takımın aynı zamanda kaptanı olan Radoi göze çarpıyor.Takımı orta sahada diğer yönlendiren isimler ise bir dönem Galatasaray'dada forma giyen Petre ve Tiago.Defansta ise Goian sağ kanatta oldukça iyi işler yapıyor.Steau tek forvet'e dayalı bir oyun oynuyor.Forvette ise Lacatuş kafa vuruşlarında bir hayli başarılı olan Arthuro'yu oynatıyor.
Galatasaray'da eksikler olmasa tam kadro çıksa burada rahat devireceği bir takım ancak temsilcimiz Galatasaray'da son günlerde büyük sıkıntılar var.Benim tahminim içimden gelmesede Steau Bükreş kaybetmez olucaktır.
.Steaua Kaybetmez
Oran : 1.95
Twente - Arsenal
Arsenal deplasmanda Twente'ye konuk oluyor.Twente geçen sene Hollanda Eredivese'de çok iyi maçlar çıkartarak mutavazi kadrosuna karşın iyi bir iş başarmıştı.Arsenal ise oynadığı hazırlık maçlarında çok iyi bir oyun sergiledi diyebiliriz.
Arsenal bu sezon yaz transfer döneminde geçen seneki kadrosunu koruyarak üstüne katmak istedi.Arsenal'ın kaybettiği oyuncular da oldu tabiki de.Bunlar kaleci Jens Lehmann'ı Stuttgart'a gönderdiler.Mathieu Flamini'yi ise Milan'a kaptırdılar.Takımın 31 yaşındaki eski Brezilyalısı Gilberto Silva'yıda Yunanistan ekibi Panathinaikos'a 2.500.000 $ a sattılar.Arsenal bu sezon transferden en büyük geliri 27 yaşındaki eski oyuncusu Hleb'i 15.000.000 $'a Barcelona'ya satarak elde etti.Arsenal'ın bu sezon kadrosuna kattığı isimler ise.Cardiff'ten 17 yaşındaki Ramsey 6.400.000 $ ödeyerek aldılar.Ramsey'i Arsene Wenger'in istekleri üzerine yüksek bir bedelle aldılar.Gerçekten geleceği parlak bir futbolcu Ramsey.Arsenal'ın bir genç transferi ise WII den aldıkları Bischoff.Arsenal bu sezon en büyük bombası olarak Fransızların yeni Zidane diye tabir ettikleri Samir Nasri oldu.Nasri'nin klubu Marsilya bu transferden 16.000.000 $ gelir elde etmişti.Arsenal U19'dan A Takıma alınan 16 yaşındaki Wilshere'de dikkat çeken isimlerden.
Takıma bu sezon katılan Samir Nasri hazırlık maçlarında uyum sağlamış gözüktü.Arsenal'ın şüphesiz en büyük yıldızı gene Henry gittikten sonra forvette gol olup yağan Emmanuel Adebayor olucaktır.Zaten Nijeryalı oyuncu hazırlık maçlarında gösterdiği performansıyla bu senede iyi olucağının ve takımı sırtlayan isimlerden birisi olucağının sinyallerini vermiş oldu.
Ev sahibi ekip Twente ise evinde ligde iyi işler yapan bir ekip.Onlarda geçen seneki başarılı olan kadrosunu elde tutmaya baktılar.Geçen seneden en büyük kayıpları ise Engeleear ve El Ahmadi oldu.Engeelar'ı Schalke'ye satan,El Ahmadi'yide Feyeenord'a yollayan Twente takıma gidenlerin yerine Anderlecht'ten Tiote'yi ve Vitesse'nin geçen sene en iyi adamlarından olan Janssen'i aldılar.
İki takımda golu seven bir tarzda oyun oynuyorlar.Twente bu eşleşmenin çok zor olduğunun bilincinde.Onlarda saldıracaklardır.Arsenal ise CL ye katılarak iyi bir başlangıç yapmak istiyor.Arsenal maçı burada almak istiyecektir ancak rakipde zorlu bir takım.Benim bu maç hakkındaki görüşüm 2.5 ÜSTÜ.
2.5 Gol Üstü
Oran : 1.80
Partizan - Fenerbahçe
kendi ülkesinin en iyi takımı olan partizan fenerbahçeyi ağırlıyor.2 önemli oyuncusunun oynamayacağı kesin olan partizanda olimpiyatlarda olan 2 oyuncusunu da tekrar çağırdı.Fenerbahçe cepesinde ise semih in harika performansı Guiza nın topla buluşma isteği takımı gol yollarında rahatlatıyor.gol atma sıkıntısı çekmiyor fenerbahçe.sağda kazım solda uğur roket gibi oyuncular.hernekadar kazım topu arkadaşlarına atmakta geciksede harika işler başarıyor.uğur ise inanılmaz hızlı inanılmaz ortalar açan bir sol açık oyuncusu.aragones in sistemi oturtmaya başladığı fenerbahçenin geçen seneki dağınık oyunundan eser kalmadığı ile kanıtlanıyor.sahada ruh gibi olan ve ayağına top gelmedikçe koşmayan alex bu sene kadro dışı kalma korkusu ile ve ayrıca kaptanlık,10 numara derken gaza gelmiş durumda ileri ucun süper oluşu fenerbahçenin gol bulmasını sağlayacaktır.geride ise kanatlar süper.takımda bnm korktuğum 2 oyuncu war.basit hatalar yapan edu ve aurelio kadar güven vermeyen selçuk.partizan bu takım karşısında ne kadar topla oynar bilemem ama gol bulamayacaığını düşünüyorum.geçen seneki çıtayı yükseltmek isteyen ve partizan a göre çok daha güçlü olan fenerbahçe kazanacaktır.
.
Fenerbahçe Kazanır
Oran : 2.10
Aalborg - Kaunas
Danimarka şampiyonu Aalborg rakibinin Rangers olmasını beklerken sürpriz bir şekilde Litvanya şampiyonu Kaunas bu turda rakibi oldu.Alborg önceki turda Bosna şampiyonu Modrica'yı evinde 5-0 ve deplasmanda 2-1'lik skorlarla geçti.Kaunas ise geçen yılın Uefa Kupası finalistini elemeyi başardı.İlk karşılaşmada 0-0 lık beraberlikle ayrılan Litvanya temsilcisi evinde oynadığı karşılaşmayı 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen 2-1 kazandı ve tur atladı.Rangers bu sezon hazırlık karşılaşmalarında dahi iyi bir performans sergileyemedi.Tutuk başladılar ve ön eleme maçıda bunun devamı niteliğinde oldu.Artık yollarına İskoçya liginde devam edecekler.Peki Kaunas çokmu iyi futbol oynayarak Rangers gibi bir takımı elemeyi başardı.1-0 yenik duruma düştükten sonra dahi oyunun kontrolü Rangers'ın elindeydi ama frikikten bir gol bulmaları işleri değiştirdi.Son dakikalara doğru Rangers top yapıp vakit öldürmeye çalışsada bunu beceremediler tempoyudaarttıramadıkları için elenme kaçınılmaz oldu.Bu karşılaşmada aynı başarıyı Alborg karşısında gösterebileceklerini sanmıyorum.Bana göre iyi futbol oynamadılar ve kaliteli bir kadroya sahip değiller.Danimarka temsilcisi 2. bir sürprize izin vermemek ve Rangers yerine daha alt düzeyde bir takımın rakipleri olmasını değerlendirmek için evlerindeki maçı kazanmak isteyeceklerdir.
Aalborg Kazanır
Oran : 1.50
Fiorentina - Slavia Prag
fio bu maça yeni transferleriyle başlıyacak. 1989 doğumlu partizandan alınan sırp oyuncu jovetic , almeriadan melo , milandan gilardino, laziodan zauri , catania dan vargas ile başlıcak. takımın ilk 11 inde 5 oyuncusu yeni. uyum sorunu çok az olabilir çünkü diğer 6 futbolcusuda takımın en önemli isimleri. montolivo, frey ,mutu, kuzmonuvic, gamberini, kroldrup.
slavia prag ise 2 hafta biten kendi liglerinde ligin iyi takımlarından liberec e 2-1 yenildi ve ligin vasat takımlarından birini kendi evinde 1-0 yendi.
slavia pragta fiorentinaya göre vasat bir ekip. fiorentina kendi evinde ne yapar eder yener bu takımı.klasik italyan takımları gibi kendi evinde gol yiyeceğini düşünmüyorum. hazırlık maçlarında da en fazla gol attıkları maç cagliari(2-2) mutu ve gilardino forvette çok iyi ancak ortasaha çok genç bu yüzden maç alt olur düşüncesindeyim.
Fiorentina Kazanır
Oran : 1.35
Levski - Bate Borisov Ön elemelerin sürpriz takımlarından Bate Borisov Levski karşısında.Rakibi pekte güçlü değil ve ligte yenilgileri yok.Anderlecht ten güçlü bir takım değil Levski bnm tahminim 02çifte şans
Anorthosis - Olympiakos Evinde muhteşem oynayan Anorthosis bu maçı kaybetmez diyorum 10 çifte şans
Aalborg - Kaunas Aalborg rakibi karşısında galibiyeti alır diyorum 1
Galatasaray - Steau Bükreş Glatasarayımız yarın zorlu bir mücadeleye çıkacak ama ben gönülden inanıyorum ki bu maçı kazancak tek forvet olduğu için diğer bir seçenek alt biter olabilir
Brann - Marsilya Brann gerçekten bu sene kötü top oynuyor ve düzgün bir forvetleride yok bence bu maçta Marsilya karşısında tutunamazlar Marsilya kazanır diyorum.Sağlamcılar için 02çifte şans
Twente - Arsenal Arsenal turu Hollanda da atlar diyorum ve bu maç üst olur
Barcelona - Wisla Krakow Bu maç için fazla söylencek bir şey yok Barcelona kazanır
Standard Liege - Liverpool İki takımda bol gol atan takım Bu maç için en uygunu üst oynamak bence
Guimares - Basel Basel bence tecrübesiyle bu maçta yenilmez ve kendi evinde işi bitirir 02çifte şans
Juventus - Petrzalka Juventus rahat bir galibiyet alır
Sparta Prag - Panathinaikos Sparta Prag bu maçı kazanır diyorum isteyenler 10çifte şansta oynayabilir ve maç alt biter
Schalke - Atletico Madrid Bu maçtan uzak durun derim benim bildiğim kadar Agüero bu maç yok ancak Atletico iyi takım bu maçı kaybetmez bence 02çifte şans
Konu Montana tarafından (13-08-2008 Saat 13:23 ) değiştirilmiştir.
yorum yazan herkesin emeğine sağlık![]()
Shaktar Donetsk - Dinamo Zagrep
Şampiyonlar ligi deneyimi olan ve önemini bilen Mircea Lucescu, artan ekonomik gücüyle birlikte çalıştırdığı Shaktar takımını avrupa arenasında bir marka haline getirmeyi başardı...Bir döneme imzasını atmış Lobanovski nin efsanevi Dinamo Kiev takımı gibi artık Ukrayna futbolu Shaktar ile birlikte anılmakta...
Dinamo Zagreb, 1 ve 2. eleme turunda sırasıyla Linfield (K.İrlanda) ve Domzale (Slovenya) takımlarıyla karşılaştı...Almış olduğu başarılı sonuçlar Shaktar maçı için kanımca ölçü olmamalı,çünkü bu iki takımın avrupa deneyimi yok,hayalleri ve hedefleri sınırlı.Shaktar kazanacaktır.
Shaktar Kazanır
Oran : 1.65