G.Rangers - M.United
C grubunda ilk maçları golsüz eşitlikle biten iki ekip İskoçya’da karşı karşıya geliyor. Rangers grupta 5 puanla 3. sırada bulunuyor ve son iki maçını kazanamamış durumda. Son olarak devler arenasında Valencia’dan 3 gol yiyerek taraftarlarını üzen mavi beyazlılar gruptaki tek galibiyetini temsilcimiz Bursaspor’a karşı aldı. Ligde ise 14 maçta tek yenilgi alarak liderliğini sürdürüyor Glasgow ekibi. Son olarak formda Kilmarnock’u deplasmanda3-2 yenen Rangers, golcüsü Kenny Miller’ın attığı gollerle gol krallığında farkı açmasını sağladı. Öyle ki Miller’ın şimdiden 18 golü oldu bile. Fakat golcü oyuncu bu formunu Şampiyonlar Ligi’nde sürdüremiyor ve henüz hiç golle tanışmış değil. Glasgow ekibinin ligde evinde oynadığı 7 maçın 5’i üst biterken Şampiyonlar Ligi’nde ise bütün maçları alt bitmiş durumda.
Manchester United ise C grubunda namağlup lider olarak yoluna devam ediyor. Tek beraberliğini Rangers’a karşı ilk maçta alan kırmızı şeytanlar son üç maçında önce Valencia’yı ve sonra da üst üste Bursaspor’u yenerek 10 puana ulaştı. Premier ligde ise Chelsea ile aynı puanda olan Manchester ekibi ikinci sıraya yerleşmiş bulunuyor. 14 maçın sonunda hiç yenilgisi bulunmayan kırmızı siyahlı ekip son maçında Evra ve Hernandez’in golleriyle Wigan’ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı Şeytanlar İskoçya deplasmanından mutlaka puanla dönecektir.
Rangers’ın Şampiyonlar Ligi’nde altçı bir takım olmasının yanı sıra Manchester United’ın da Devler Arenası’ndaki son 4 maçının 3’ünün alt bittiğini hatırlatarak alt oynamanızı tavsiye ediyorum. Fakat sonuçlara oynamak isteyenlerin bence 02 çifte şansa yönelmeleri gerekir. Çünkü Rangers kendi liginde horoz olan fakat uluslar arası arenada pek de bu horozluğunu sürdüremeyen bir takım
Tahminim : 2,5 Gol Alt
Schalke - Lyon
Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Schalke 04 ile Lyon kozlarını paylaşacak. Felix Magath yönetimindeki Schalke 13 haftası geride kalan Bundesliga'da tam bir hayal kırıklığı yarattı. Ligde son hafta Werder Bremen'i 4-0 mağlup ederek Lyon ile oynayacakları maç öncesi moral depoladılar. Kadrolarının kötü olduğunu hiçbir zaman söylemedim ama takım olma adına bu kadar hafta yol alamamaları ve Magath gibi bir çalıştırıcının savunma hattındaki sıkıntılara çare bulamaması farklı bir ayrıntı.
Schalke ile Lyon arasındaki bu mücadele B Grubu'nun liderini belirleme adına da çok önemli bir maç olacak. Fransa Ligi'nde Nice ve Lens maçında Lyon iyi performans sergiledi. Ligde 7 hafta boyunca yenilmediler. İki takım arasında grupta oynanan ilk maçı Lyon, Bastos'un golüyle 1-0 kazanmıştı. Almanya'nın Veltins Arena Stadı'nda yapılacak zorlu maçta tam bir taktik savaş olacağını ve bu mücadelede fazla gol olmayacağını sanıyorum.
Tahminim : Schalke Kazanır
Tottenham - W.Bremen
Takımların isimlerine bakınca dengeli bir maç olacak gibi gözükse de şu anda Werder Bremen’in içinde bulunduğu kötü durum nedeniyle banko bir maç aslında. Tottenham hafta sonunda Kuzey Londra derbisinde ezeli rakibi Arsenal’i deplasmanda 2-0 geriden gelerek 3-2 yenmeyi başardı. Bu galibiyet takım için büyük moral oldu. İkinci yarıda gerçekten harika oynadılar ve galibiyeti hak ettiler. Gareth Bale yine golünü attı. 17 yıl aradan sonra deplasmanda Arsenal’i yenmeyi başardılar.
Tottenham tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Liginde grup liderliği için İnter ile çekişiyor ve iki takımın da 7 puanı var. Bu maçta hata yapma lüksleri yok. Bale çok formda ama Van der Vaart ve Crouch da inanılmaz oynuyorlar. Golü düşünen ve arayan bir takım haline geldiler.
W.Bremen ise hafta sonunda Schalke deplasmanında dağıldı ve 4-0 yenildi. Oynadıkları son 6 resmi maçta da galibiyet yüzü göremediler ve 5 yenilgi 1 beraberlik aldılar. Takımdaki tüm dengeler bozulmuş durumda ve kolay gol yiyorlar. Grupta 3. sıra için şansları da azalıyor. Eskiden rakiplere kök söktüren takımın yerinde yeller esiyor. Bu maçta puan almaları neredeyse imkansız. Zaman zaman sürpriz puan kayıpları yaşamasına rağmen Tottenham isitim üstünde ve onlara güveniyorum. Ben handikaplı 1 oynayacağım.
Tahminim : Tottenham H1 Kazanır
Valencia - Bursaspor
Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Bursaspor, gruptaki 5. maçında Valencia'ya konuk oluyor. Bursaspor için artık hedef atacağı bir gol ve alacağı puan ya da puanlar. Bu sezon Bursaspor için önemli bir deneyim ancak 0 gol ve 0 puanla Devler Ligi macerasını bitirmek de hoş olmayacaktır.
La Liga'ya çok hızlı bir giriş yapan Valencia ise son haftalarda düşüş içinde. Son 6 maçında yalnızca 1 kez kazanan Mehmet Topal'ın takımı, Şampiyonlar Ligi'nde ise yoluna devam etmek istiyor. İspanyol ekibi bu maçı kazanarak son maçlara rahat girmek istiyor.
Valencia maça hızlı başlayarak sonuca gitmek isteyecektir. Valencia galibiyetine verilen oran düşük, bu nedenle handikaplı seçeneği öneriyorum.
Tahminim : Valancia H1 Kazanır
Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için 

LinkBack URL
About LinkBacks