Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için Ücretsiz Üye Olun!
116-ÇEK CUMHURİYETİ-İSKOÇYA
EURO-2008 gruplarında bizimle beraber aynı grupta yer alan Çek Cumhuriyeti de hazırlık maçlarına titizlikle devam ediyor. Litvanya ile oynadığı son maçta ortaya koyduğu futbolla herkesin takdirini toplayan takım, emektar golcü Jan Koller ile 2 gol bularak maçı kazandı.
İskoçya ise Fransa ve İtalya’nın bulunduğu grupta gerçekten mucizevi maçlar çıkararak herkesin beğenisini ve sempatisini toplamıştı. Ama son maçında evinde İtalya karşısında 90.dakikada Panucci’nin golüne engel olamayınca gruptan çıkamamıştı.
Çek Cumhuriyeti bakımından bu maç hazırlık anlamında önemli. Çek Cumhuriyeti özellikle kapananmayı ve kontra atak futbolunu çok iyi uygulayan İskoç futbolu karşısında ne yapacak merak konusu. Yine de yıldızları fazla olan Çekler bu maçı kazanır diyoruz.Hatta bu maç için ilk yarı 0 - ikinci yarı 1 denenebilir.
Tahminim : 1
Oran : 1.40
142-HONDURAS - VENEZUELA
2010 Dünya Kupası gurup elemelerine katılmak için Orta Amerika’da eleme karşılaşmaları öncesinde son hazırlık maçına çıkacak olan Honduras, Güney Amerika’da 4 karşılaşması oynanan ve Haziran ayında devam edecek gurup elemelerinde Uruguay’la oynayacak olan Vanezuela ile karşılaşacak.
Tarafsız sahada oynanacak bu karşılamada Uluslar arası karşılaşmalarda bir başarısı bulunmayan ev sahibi Honduras’ın Meksika ve Arjantin liglerinde forma giyen oyunculardan kurulu kadrosu ile tecrübeli Venezuela karşısında fazla direnemeyeceğini düşünüyorum ancak hazırlık karşılaşması olduğunu düşünerek Venezuela’nın kaybetmeyeceğini düşünüyorum.
Tahminim : 02 ç.ş
Oran : 1.34
ALMANYA - SIRBİSTAN
Hangi turnuva olursa olsun Almanya her zaman favori takımların arasında.Çoğu zaman küçük görülen panzerler 2006 Dünya Kupasından hatırlayacağınız gibi yarı final maçında İtalya ya uzatmalarda elenmişti.Eleme grubundan Çek Cum. ile birlikte çıkan Löw ekibi geçen günlerde Kaiserslautern de Belarus ile hazırlık maçı yaptı ve 2-2 berabere kaldı.Şimdi ise Sırplar ile oynayacaklar.Sırbistan EURO 2008 Finallerinde yok.Son hazırlık maçında Rusyaya 2-1 mağlup oldular.İki takım içinde güzel bir hazırlık maçı olur ve 2,5 üst tercih edilmeli.
Fransa - Paraguay
Fransa'yı salı günü Ekvador ile oynadığı maçta canlı izleme fırsatı bulmuştuk.Aslında Fransa'da değişen pek birşey yok.Defansif olarak iyi bir takım olsada gol yollarında çok iyi oldukları söylemek mümkün değil.Özellikle o maçta Anelka'nın girdiği pozisyonları kolayca harcaması takım adına farkın daha da artmaması neden olmuştu.
Oyuna sonradan giren Gomis takımı adına 2 gol buldu ve maçta atılan gollerin tek sahibiyledi.Gomis o maçta çok iyi bir futbolcu olduğunu ve Avrupa Şampiyonası bittiği zaman büyük takımlara transfer olabileceğinin bizlere sinyalini verdi.Fransa'nın biz bu maçta da klasik oyun anlayışından vazgeçmeyeceğini düşünüyoruz.Defansif açıdan yine kontrollü olacaktır.Bu maçta Paraguay'un Fransa karşısında gol bulma ihtimalini zor görüyoruz açıkcası. olarak sizlere Fransa galibiyetine oynamanızı öneriyoruz..
Fransa Kazanır @ 1.45
İspanya - Peru
İspanya Euro 2008 öncesinde bu kupanın en büyük favorilerinden gösteriliyor.Son yıllarda bu tür turnuvalara hep iyi kadrolarla katılsalarda istedikleri sonuçları pek alamadılar.İspanya'da en çok konuşulan konu şüphesiz teknik direktör Aragones'in Raul'u kadroya almamış olması.Raul gibi bir oyuncunun kadroya alınmamasının tek bir sebebi olabilir oda ; Aragones ile Raul arasında kişisel bir sorun olmasıdır.Yoksa Raul gibi bir oyuncuyu kadroya almamak akıl karı bir şey değil.Buna rağman İspanya'nın elinde çok önemli forvet oyuncuları var.Bu sezon Liverpool'da çok iyi bir sezon geçiren Fernando Torres bu turnuvada takımının en önemli gol ayağı olacaktır.Bunun yanında da David Villa gibi oyunculardan da İspanya'nın çok şey beklediğini söylemek mümkün.Peru'nun bu maçta İspanya karşısında pek bir varlık gösterebileceğini ben düşünmüyorum.İki takım arasında çok açık bir kalite farkı var.İspanya bu maçta işi ciddiye alırsa maçı kendi başına üste taşıyabilir.Eğer Peru'da bu maçta gol bulacak olursa maç zaten çok kolay bir şekilde üst olacaktır..
Over 2.5 @ 1.65
Macaristan - Hırvatistan
Macaristan geçen hafta hazırlık maçında Yunanistan karşısında geriye düşmesine rağmen maçı kazanarak olumlu bir sinyal vermişti.Hırvatistan benim her zaman milli takımlar bazında güvendiğim bir takımdır.Kadrolarında neredeyse tüm oyuncular Avrupa'nın önde gelen liglerinde forma giyiyor olmaları onların en büyük artısı diye düşünüyorum.Bu turnuvada onlar adına en önemli dezavantaj Arsenal'de forma giyen Eduardo'nun ayağının kırık olması ve bu turnuvada onlar adına mücadele edemeyecek olması.Buna rağmen Hırvatistan'ın kadrosunda Olic, Klasnic ve genç Schalke'li Rakitic gibi önemli hücum oyuncuları mevcut.Açıkcası bir hazırlık maçıda olsa bu maçta Hırvatistan'a verilen oranı ben değerli buluyorum ve Hırvatistan'ın artık Euro 2008'e sayılı günler kala bu maçı ciddiye alacağını varsayarak bu yüksek orandan Hırvatistan'a oynamayı mantıklı buluyorum..
Hırvatistan Win