PSV - Feyenoord
Sezonun istikrar sahibi iyi kadrosu PSV, bu hafta evde performans olarak kötü grafikli, krizdeki Feyenoord ile oynayacak. PSV, ligde henüz yenilmedi. 6 galibiyet ve 3 beraberlikleri var. 9 müsabakada 7 defa üst getirdiler. Gol atan ve yiyen bir ekipler. Elbette hep fazla atan taraf oldular. Bunda kadronun kalitesi, forma, camia faktörleri de önemli. Bu hafta da kesin favoriler. Evde 4 galibiyet ve 1 beraberlikleri var.
Feyenoord, son hafta Rotterdam'da Twente ekibine 1-0 yenildi. Kriz devam ediyor. Bu sezon da gitti böylece elden. Kadrosunun yetersiz ve deneyimsiz olma faktörü bunda etkendir. Devre bitince mutlaka ara dönemde transfer gerekli. Zamanla biraz iyi duruma gelirler diyorum. Ancak eldeki kadro gol bulmada problemli. Sistem sahibi PSV gibi bir rakiple deplasmanda oynamak da zor olacak. Feyenoord bu sene 5 deplasmanda 2 beraberlik ve 3 yenilgi gördü. Henüz galibiyetleri yok.
PSV, favori. Feyenoord ise sürpriz arayacak. Ancak misafir ekibin genel görünümü, forvetsiz bir ekip izlenimi verdi bana. Kadrodaki isimler de düz oyuncular. Zorlansa bile evde PSV galibiyeti bekliyorum. Dzudzak, Afellay, Toivonen ve Lens oyunu etkileyebilirler evsahibinde. Feyenoord'da böyle isim göremedim.
Tahminim: PSV H1 Kazanır
Twente - Den Haag
Hollanda Ligi favorilerinden olan Twente, bu hafta Den Haag ile oynuyor. Twente, Devler Ligi mücadelesinde bu sahada Werder ile 1-1 berabere bitirerek 1 puan buldu. Yine bu sahada Inter ile berabere bitirdiler. Ligde Ajax ile burada 2-2 beraberlikleri var. Ligde henüz yenilmedi Twente. 5 galibiyet ve 4 beraberlikleri var. 9 müsabakada 6 defa gol yemediler. Son hafta Rotterdam'da Feyenoord ekibini 1-0 yendiler. Twente gayet formda. Ruiz, Janko ve Janssen ile tehlikeli de oluyorlar.
Den Haag, ligde gollü müsabakalar ekibi. Son hafta evde Excelsior engelini 2-1 ile gectiler. 9 müsabakadan sekizi üst bitti. Ligde son 7 haftada yenilmediler. Son 3 deplasmanda yenilmezken, 2 galibiyet ve 1 beraberlik alan Den Haag, ligin ofansif ekiplerinden.
Twente, kadro, kalite ve sistem ile ileride. Formdalar. Ajax ve PSV ile birlikte ligde iddia sahibiler. Den Haag ise yine formda bir ekip
Tahminim: TG 2-3
Vitesse - Utrecht
Son hafta deplasmanda Roda ekibine 4-1 yenildi Vitesse. Evlerinde ise son 3 müsabakada galibiyetleri yok. 2 hafta evvel bu sahada Willem ile 0-0 berabere kalarak etkisiz oynamak da marifet ister! Roda ile deplasmanda oynayan ve fark yiyen Vitesse ekibini yetersiz buldum. Özellikle forvete takviye gerekli. Ligin ve son senelerin en düz ekibi onlar!
Utrecht, gerek Avrupa Ligi'nde, gerekse de kendi liginde devam etmek istiyor. 4 deplasman yenilgisi alan Utrecht, sonuncu deplasmanda Amsterdam'da Ajax ekibini 2-1 yendi. Bunu burada da devam ettirmek isteyecekler. Mertens, Mulenga ve özellikle Wolfswinkel dikkatli oyuncular, hareketli isimler ve Vitesse ekibine sorun olacaklar.
Utrecht 7, Vitesse ise bu sezon 6 defa üst skorlar buldular. Ancak herkesin icinde bu mücadelede gol bulmak zor olur gibi bir his var. Bunun temel nedeni, Utrecht isterse iyi defans yapar. Avrupa Ligi mücadelesinden sonra da bir performans inisi olabilir. Yani defansla telafi edebilirler. Evsahibi de forvette sorunlu, gole gitmede sorunlu, kombinasyon yapmada sorunlu. Bu defa Alt!
Tahminim: 2,5 Gol Alt
Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için 

LinkBack URL
About LinkBacks