Lorient - Rennes

İki takımda savaşçı ekipler. Lorient evinde iyi, Rennes deplasmanda vasat bir ekip. Rennes'de Apam, Lemoine, Mangane ve Tettey gibi ilk onbirin önemli isimlerinin sakatlığı sürüyor.
Lorient son iki haftada 5 puan kaybetti, ancak evlerinde 7 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak başarılı bir grafik çizmişlerdi. Ben deplasman fakiri Rennes'in buradan 1 puan alırsa sevineceğini düşünüyorum. Tercihim 1-0 çifte şans olur

Tahminim : Lorient Yenilmez

Bordeaux - Lille

Haftanın önemli maçlarından biri. Son dönemin en formda takımlarının başında Lille geliyor. Konuk ekip 24 puan ile haftaya lider olarak merhaba dedi. Ligde son 3 maçlarını kazandılar. Ancak şu ana kadar Marsilya ve Lyon'a karşı ligde kaybettiler yani büyüklere karşı şansları şu ana kadar tutmadı.
Bordeaux bu sezon yeniden yapılanma sürecinde ve fazla büyük beklentiler yok, oyunlarını oynamaya çalışıp üsttekilerin puan kayıpları ile kendilerini çıkarabildikleri kadar yukarı çıkarmaya çalışıyorlar.
Ligde son 2 maçını kazanan ve son 4 haftada 8 puan toplayan Bordeaux evinde ise 6 maçta 3 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı yani vasat bir görüntü çizdiler.
Ev sahibinde bu maçta Bellion, Diarra, Henrique gibi ismler görev alamayacak. Lille ise maça tam kadro geliyor. Bordeaux' un rakibine karşı son 5 yılda evinde üstünlüğü var, bu süreçte oynanan maçlarda 3 galibiyet 2 de beraberlik çıkmış.
Bu maçta özellikle Lille'nin ofansif olacağını düşünüyorum. Lille 7 deplasman maçında sadece 1 kez mağlup olmuş ve 4 beraberlik çıkarmış bir takım. Öncelikli tercihim toplam 2-3 gol oynamak olacaktır.

Tahminim : TG 2-3

Auxerre - Toulouse

Hafta içi Şampiyonlar liginde güçlü Milan'a kaybeden Auxerre yine evinde bu sefer Toulouse'yi ağırlıyor. Auxerre ligde iyi bir ivme yakaladı ve son 6 maçta yenilmeden 4 galibiyet, 2 beraberlik elde ettiler. Toulouse ise son 3 maçında gol dahi atamadan mağlup oldu ve kısır renksiz futbolları sürüyor. Hücum gücü az olan ve defans futbolu oynayan iki takımın maçı için ilk tericihm alt ikinci tericihm ise beraberlik olur.

Tahminim : 2,5 Gol Alt

Caen - Sochaux

Caen haftalardır gerileyen takımlardan biri, sakat oyuncuların çokluğu takımı olumsuz etkilese de sevindirci taraf forvet oyuncusu El Arabi'nin formu oldu.
Düşme hattında olan Caen 'in özellikle de Sochaux gibi denk takımlar karşısında evinde mutlak galip gelmesi gerekiyor. Bu maça da o motivasyon ile çıkacaklardır.
Sochaux ise şu ana kadar oynadığı 6 deplasmanda 5 mağlubiyet, 1 beraberlik almış yani deplasmanda çok kötüler. Bu maçta hırslı ve aç olan Caen'in rakibini devireceğini düşünüyorum.

Tahminim : caen Kazanır

Lyon - Paris S.G.

Hafta içi Şampiyonlar liginde Schalke'ye deplasmanda 3-0 kaybeden istikrar fakiri Lyon, bu zorlu maçın dönüşünde evinde ligin iyi ekiplerinden Psg'yi ağırlıyor. Bundan 3 hafta önce yine Gerland'da oynanan Lig kupası maçını Psg 2-1 kazanmış ve tur atlamıştı.
Ligde iki takım arasında oynanan maçlarda son yıllarda hep goller çıkmış ve genellikle skorlar 2-3 gol civarında gelmiş.
Bu maçta tercihim yine gollü bir maç olacağı ve üst bir skor ile biteceği yönünde olacak.

Tahminim : 2,5 Gol Üst