281 Toulouse v Lens

Ligde beş hafta aradan sonra galibiyet elde eden Toulouse, yedi hafta aradan sonra galibiyete ulaşan Lens’i ağırlıyor. İki takımda son maçlarını kazanarak bu maça moralli çıkıyor. Toulouse, Sochaux’u 3-1, Lens ise Nice’yi 1-0 mağlup etmişti. Lens bu galibiyete rağmen hala alt sıralarda yer alıyor. Ev sahibi ekip ise üst sıralara doğru çıkışa geçti. İki takımında amacı galibiyet serisi yakalamak. Bu maç öncesinde iki takımda da cezalı futbolcu yer almıyor. İki ekibinde konumlarına baktığımızda ev sahibi takım rakibine oranla önde görünüyor.

Tahminim: 1

305 Marsilya v Rennes

Fransa 1. Liginde haftanın en önemli mücadelesi. Lider Rennes, en yakın takipçisi Marsilya deplasmanına çıkıyor. Rennes için puan farkını açma maçı, Marsilya için ise liderlik koltuğunu ele geçirme mücadelesi. Bu nedenle iki takım içinde bir hayli önemli ve kazanılması gereken bir maç. Rennes son maçında Montpellier’e kaybederek yenilmezlik unvanını kaybetti. Marsilya ise Lille deplasmanında üç puanı üç golle aldı. Ayrıca ev sahibi ekip ligde oynadığı son beş maçta dört galibiyet aldı ve hiç yenilmedi. Bu nedenle ev sahibi takım oldukça formda. Rennes deplasmanda henüz yenilmedi. Bu maç öncesinde konuk takımda Mangane cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ben bu mücadelede formda olan ev sahibi takımı favori olarak görüyorum.

Tahminim: 1

392 Monaco v Bordeaux

Ligde istedikleri performansı bir türlü ortaya koyamayan Monaco ve Bordeaux karşı karşıya geliyor. İki takımda bu maç öncesinde oynadıkları maçları kaybettiler. Monaco ligde tam altı haftadır galibiyet elde edemiyor. Bordeaux ise Brest karşısında aldığı sürpriz mağlubiyetle iki maçlık galibiyet serilerine nokta koymuşlardı. Ev sahibi takım evinde oynadığı son iki lig maçından yenilgi ile ayrıldı. Konuk takım ise dış sahada beş maçta iki galibiyet alabildi. Ayrıca ev sahibi takımın iç sahada oynadığı beş karşılaşmada alt bitmiş. Bende bu serinin devam edeceğini düşünüyorum.

Tahminim: ALT

393 Valenciennes v Lille

Ligde ilk sekiz haftada namağlup takımlardan olan ama son iki haftada aldığı mağlubiyetlerle bir anda düşüşe geçen Lille, Valenciennes deplasmanında. Lille son maçında Marsilya’ya 3-1 yenilirken, Valenciennes ise Monaco’yu 2-0 mağlup etmişti. Valenciennes evinde oynadığı dört maçta yedi puan topladı. Lille ise deplasmanda beş maçta altı puan aldı. Konuk takımın dış saha performansına baktığımızda zor kazanan bir takım olduğunu görüyoruz. Ben bu maçta öncelikle siz değerli okuyucularımıza alt seçeneğini sonra da ev sahibi takımın galibiyetini öneriyorum.

Tahminim: 1 Veya ALT

425 Montpellier v Paris S.G.

Fransa liginde haftanın kapanış mücadelesinde Montpellier’in konuğu Paris S.G. Bu maç öncesinde Montpellier altıncı, Paris ise yedinci sırada yer alıyor. Montpellier son maçını kazanırken, Paris S.G. ise sahadan boynu bükük ayrılmıştı. Bu maçta ev sahibinde defansın önemli oyuncusu Bocaly kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ligde önemli gol ayaklarına sahip olan başkent ekibi henüz hünerlerini tam olarak sergilemiş değil. Aynı şekilde Montpellier’de de önemli golcüler bulunuyor. Montpellier evinde oynadığı beş maçta üç galibiyet aldı. Paris S.G. ise deplasmanda oynadığı son iki maçı kazandı. Ben bu maçta golcülere güveniyor ve maçın gollü geçeceğini düşünüyorum.

Tahminim: ÜST