242 20:00 20.02.2010 Boulogne v Le Mans
Ligde düşme potasında yer alan iki takımın mücadelesi. Boulogne ligde dokuz haftadır galip gelemiyor. Le Mans ise deplasmanda oynadığı maçlarda henüz puanla tanışamadı. Alt sıraları yakından ilgilendiren bu mücadelede ben ev sahibi ekibin evinde yenilmeyeceğini düşünüyorum.
Tahminim:Boulogne Kazanır Veya Berabere Kalır
243 20:00 20.02.2010 Grenoble v Valenciennes
Ligin dibine demir atan Grenoble, ligin orta sıralarında kendine yer bulmaya çalışan Valenciennes’i konuk ediyor. Grenoble evinde oynadığı son lig maçında Auxerre’yi 5-0 gibi farklı bir skorla yenerek tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Valenciennes ise geçtiğimiz hafta Nice’yi 2-1 lik skorla geçerek iki hafta sonra galip gelmişti. Bu önemli mücadeleden ev sahibi sahadan puan veya puanlarla ayrılacaktır.
Tahminim:Grenoble kazanır Veya Berabere Kalır
244 20:00 20.02.2010 Lens v Monaco
Geçtiğimiz haftayı güçlü rakipler karşısında mağlubiyetle kapatan iki takımın mücadelesi. Ligde iki haftadır puan alamayan Monaco, ligin istikrarsız ekiplerinden Lens’e konuk oluyor. Evinde son oynadığı altı maçta beş galibiyet alarak iyi bir form yakalayan ev sahibi ekip güçlü rakibini devirme hesapları yapıyor. Bende Lens’in sahadan üç puanla ayrılacağını düşünüyorum.
Tahminim:Lens Kazanır
245 20:00 20.02.2010 Nice v Lorient
Nice şu anda ligde düşme potasının hemen üzerinde yer alıyor ve bu korkuyu fazlasıyla yaşayan ekiplerden bir tanesi. Lorient ise ortaya koyduğu futbolla orta sıraları hak ettiğini gösteriyor. Ev sahibi ekip on maçtır ligde galibiyet yüzü göremedi. Konuk ekip ise galip gelerek sekizinci sıraya yükselme hesapları yapıyor. Ben bu zorlu mücadelede konuk ekibin evine puan veya puanlarla döneceğini düşünüyorum.
Tahminim:Lorient Kazanır Veya Berabere Kalır
246 22:00 20.02.2010 St Etienne v Montpellier
Ligin en büyük sürprizine imza atan Montpellier; St Etienne deplasmanında. Ev sahibi ekip geçtiğimiz haftayı lider Bordeaux karşısında geçirdi ve sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Montpellier ise son oynadığı maçta evinde ligin sonuncusu Grenoble karşısında zorlanmasına rağmen sahadan üç puanla ayrılmasını bildi. Ligin hem üst hem de alt sıralarını yakından ilgilendiren maçta konuk ekip üç puanla ayrılacaktır.
Tahminim:Montpellier Kazanır
260 20:00 20.02.2010 Paris S.G. v Toulouse
Fransa 1.Lig’in de şüphesiz en büyük hayal kırıklığını yaratan ekiplerden birisi Paris S.G.. Ligde oynadığı son beş maçta sadece beş puan alabilen başkent ekibi; ligde beş haftadır kaybetmeyen Toulouse’yi ağırlıyor. Bu zorlu mücadelede ev sahibi ekibin puan kaybetmeye tahammülü yok. Haftanın bu çekişmeli mücadelesinden az gol sesi çıkacaktır.
Tahminim:2.5 Gol Alt
362 18:00 21.02.2010 Marseille v Nancy
Son haftaların formda takımı Marseille, ligin dişli ekiplerinden Nancy’i ağırlıyor. Son oynadığı Monaco maçından üç puanla ayrılarak tekrar çıkışa geçen ev sahibi ekip yine üç puan peşinde. Hafta arsında UEFA karşılaşması için deplasmanda Fc Cobenhagen’a konuk oldular ve ilk yarısını 0-0 tamamladıkları karşılaşmanın 2. yarısının son 6 dakikasında 3-1 lik galibiyet alarak sahasındaki rövanştan önce turu geçtyiler diyebilirim. Nancy ise deplasmanda oynadığı son yedi maçta bir kez yenildi. Konuk ekibin öncelikli amacı bu zorlu deplasmandan bir puan çıkartmak. Ben bu zorlu mücadeleden ev sahibi Marseille’nin galip ayrılacağını düşünüyorum.
Tahminim: Marseille Kazanır
363 18:00 21.02.2010 Sochaux v Lyon
Nancy gibi ligin dişli ekiplerinden birisi olan Sochaux bu hafta sonu sahasında Lyon’u jonuk edecek. Haftaların formda takımı Lyon karşısında evinde üç puan arayarak geçirecek. Sochaux’ta son oynanan maçta kırmızı kart gören Loic Poujol bu zorlu mücadelede forma giyemeyecek. Lyon ise Şampiyonlar Lig’in de Real Madrid’i yenmenin moraliyle sahaya çıkacak. Haftanın bu önemli mücadelesinde konuk ekip yenilmeyecektir.
Tahminim: Lyon Kazanır
390 22:00 21.02.2010 Rennes v Lille
Oynadığı futbolla göz dolduran Rennes, Lille karşısında çok önemli bir sınava çıkıyor. Lille ise bu maç öncesinde temsilcimiz Fenerbahçe ile Uefa Avrupa Ligi karşılaşmasında sahasında karşı karşıya geldi ve 2-1 lik aldığı galibiyetle avantajlı konuma geçti. UEFA yorgunu Lille karşısında ev sahibi Rennes bu avantajı sonuna kadar kullanmak isteyecektir. Rennes için bir çıkış maçı olabilir. Evinde oynadığı son altı maçta sadece bir kez berabere kalan ev sahibi ekip bence maçın favorisidir. Ben de bu zorlu mücadelede ev sahibi ekibin galip geleceğini düşünüyorum.
Tahminim:Rennes Kazanır