239 20:00 30.01.2010 Bordeaux v Boulogne
Ligin zirvesinde yer alan ve mücadele ettiği tüm kulvarlarda başarılar kazanan Bordeaux, ligin düşme potasında yer alan Boulogne’yi ağırlıyor. Chamakh, Cavenaghi, Wendel gibi golcü oyuncularıyla Bordeaux maçı zorlanmadan kazanacaktır.
Tahminim:Bordeaux Kazanır
241 20:00 30.01.2010 Le Mans v Toulouse
Ligde topladığı on altı puanı da evinde kazanan ve ligin düşme adayları arasında gösterilen Le Mans, ligin istikrarsız takımlarından biri olan Toulouse ile karşılaşıyor. Ligde dürt maçtır kazanamayan Le Mans’ın bu maçta üç puana şiddetle ihtiyacı var. Ben bu maçtan ev sahibi ekibin sahasından puan veya puanlarla ayrılacağını düşünüyorum.
Tahminim:Le Mans Kazanır yada Berabere Kalır
242 20:00 30.01.2010 Lille v Lens
Yedi haftalık kazanma serisini son oynadığı Sochaux karşısında kaybeden ve bu mağlubiyetle üçüncü sıraya gerileyen Lille, ligde toparlanma sürecine giren Lens ile karşı karşıya geliyor. Ligde oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan ve adından fazlasıyla söz ettiren Lille; kadrosunda Gervinho ve Frau gibi yıldızları bulunduruyor. Bu önemli mücadeleden ev sahibi ekip sahadan istediğini elde ederek ayrılacaktır.
Tahminim:Lille Kazanır
244 20:00 30.01.2010 Monaco v Nice
Geçen sezonun aksine bu sezon ligde üst sıraları zorlayan ve rakiplerine gözdağı veren Monaco, ligde üst üste sekiz maçtır sahadan üç puanla ayrılamayan Nice’yi konuk ediyor. Ligde oynadığı son üç maçtan da galibiyetle ayrılarak üst sıralarda kendine yer edinen Monaco bu maçtan da galibiyetle ayrılan taraf olacaktır.
Tahminim:Monaco Kazanır
246 20:00 30.01.2010 Nancy v Lorient
Nancy; deplasmana nazaran evinde puan almakta oldukça zorlanıyor. Lorient ise bu maçtan üç puanla ayrılarak ligin üst sıralarında bulunan takımlarla arasındaki puan farkını eritmek amacında. Evinde oynadığı son yedi maçta sadece tek galibiyet alabilen Nancy ne kritik bir maça çıktığının farkında. Ben bu zorlu mücadeleden konuk ekibin evine üç puanla döneceğini düşünüyorum.
Tahminim:Lorient Kazanır
247 20:00 30.01.2010 Rennes v Grenoble
Grenoble, üst üste puanlar kazandıktan sonra bir anda yine düşüşe geçti. Hafta arsında kupa karşılaşmasında 2. lig ekiplerinden olan Vannes deplasmanına konuk oldular. Karşılaşmada ilk yarı yenik olsalarda bitime 10 dakika kala 2-1 öne geçtikleri mücadelede 2 dakikada 2 gol yediler ve son dakika golü ile 3-3 karşılaşmayı uzatmalara taşıdılar. Rakip uzatmaların 2. devresinde bir gol bulunca kupadan da elendiler. Ev sahibi ekip ise kendine orta sıralarda bir yer edinmiş durumda. Deplasmanda sadece iki puan toplayabilen ve oynadığı futbolla tüm otoritelerin düşmesine kesin gözle baktığı Grenoble yine sahadan puansız ayrılacaktır.
Tahminim:Rennes Kazanır
267 22:00 30.01.2010 Montpellier v Marseille
Ligde tekrar çıkışa geçen iki takımın mücadelesi. Ligde oynanan son maçta Lille’nin sahadan puansız ayrılmasıyla ikinci sıraya yükselen Montpellier bu ikincilik koltuğunu bırakmamak istiyor. Marseille ise yine bir sürprize imza atarak üst sıralara doğru çıkışını sürdürme amacında. Bu iki güçlü ekibin mücadelesi berabere bitecektir.
Tahminim:Beraberlik
362 18:00 31.01.2010 Auxerre v St Etienne
Ligde son oynadığı iki maçta dört puan alarak düşme potasından kurtulan St Etienne, ligde altı maçtır kaybetmeyen Auxerre’ye konuk oluyor. Evinde dikkat çekici bir formu bulunan ev sahibi ekip bu maçın mutlak favorisi konumundadır. Hafta içinde Fransa kupasında konuk etikleri 2. lig ekibi Sedan ile normal süreyi 1-1 tamamlayan ev sahibi uzatmalarda da eşitliği bozamayınca penaltı atışları ile rakibini elemeyi başardı. Keyiflerin yerinde olduğunu düşündüğüm Auxerre’e bu karşılaşmada oldukça güveniyorum.
Tahminim:Auxerre Kazanır
363 18:00 31.01.2010 Valenciennes v Sochaux
Evinde üç maçtır kazanamayan ve bu seriyi sona erdirmek isteyen Valenciennes, ligin en az gol atan takımlarından biri olarak göze çarpan, deplasmanda da galip gelmekte oldukça zorlanan Sochaux’u ağırlıyor. Bu zorlu mücadeleden az gol sesi çıkacağını düşünüyorum. İsteyenler ev sahibi ekibin galibiyetine de oynayabilir.
Tahminim:Valenciennes Kazanır
393 22:00 31.01.2010 Lyon v Paris S.G.
Ligde üst üste iki maçından galibiyetle ayrılan Lyon hafta arasında Fransa lig kupasında konuk olduğu Lorient deplasmanında maçın başında 1-0 geriye düştüğü karşılamadan 1-0 yenilgi ile ayrıldı ve kupadan elendi. Lige daha fazla önem vermesini beklediğimiz Lyon ile ligde oynadığı son iki maçtan mağlubiyetle ayrılan Paris S.G. karşılaşıyor. Artık kolay puan kaybına tahammülü olmayan ev sahibi ekip şiddetle üç puanı almak istiyor. Konuk ekibin ise öncelikle amacı yenilmemek olacaktır. Formda olan golcüsü Lisandro Lopez ile Lyon bu maçtan galibiyetle ayrılan taraf olacaktır.
Tahminim:Lyon Kazanır