Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için Ücretsiz Üye Olun!
[IMG][/IMG]
Albinoleffe v Ascoli
Albinoleffe zorlu Triestina deplasmanından zorda olsa 3 puan ile dönmeyi başardı. Bu hafta rakipleri Ascoli olacak. Ascoli ise daha evinde Sassuolo maçında 5 gol yiyerek taraftarını çıldırttı. Bu deplasmandan ise mutlak puan almak istiyorlar. İzlenimlerimlerimden çıkan sonuç bu maçın gollü geçeceğidir.
Tahminim: 2,5 Gol Üst
Padova v Mantova
Haftanın en sessiz maçı bizleri bekliyor. Padova Crotone deplasmanından eli boş döndü. Bu kadar beklentisi olan bir ekipten yapılmaması gereken bir hataydı. Crotone henüz acemiliğini üzerinden atmadan Padova karşısında galibiyete uzandı. Mantova Grosseto karşısında temiz bir galibiyet aldı. Padova karşısında da aynı şekilde sahaya çıkacak ve rakiplerini yenmeye çalışacaklardır.
Tahminim: Mantova Kaybetmez
Vicenza v Cesena
Vicenza herhalde Seri B de bulunan en tuhaf ekip. Adamların ne yapacağı belli değil. İçerde oynadıkları 4 maçın dördünde de berabere kaldılar. Renk vermiyorlar. Cesena ise Seri C den çıkan ekiplerin klasiklerini devam ettiren ekiplerden. Seri C den çıkan ekipler hemen bu şekilde başarılar yakalayabiliyorlar. Haftanın alt maçlarından birisi olarak bekliyorum.
Tahminim: 2,5 Gol Alt
Sassuolo v Grosseto
Sossuolo geçen sezon da başarılı bir lig geçirmişlerdi. Bu sezon hızlarından bir şey kaybetmediler. Ascoli deplasmanından 5 gollü bir galibiyet alarak herkesi üzerlerine çekmeyi başardılar. Grosseto haftanın kaybedenlerinden oldu. Zaten bu takımın hedefleri arasında ligde kalmak var. Gerisi pek olumlu ve ulaşılabilir bir hedef değil. Sassuolo bu maçtan da galibiyet ile ayrılır.
Tahminim: Sassuolo Kazanır
Torino v Modena
Torino evinde Ancona ile berabere kaldı. Havalarının pek bozulduğunu düşünmüyoruz. Torino kalitesindeki ekipler bu tür hataları çok az yapar. Modena karşısında almaları gereken bir galibiyet var. Modena Reggina galibiyeti ile moral bulurken zirve yarışında var olan Torino için biraz zayıf kalırlar. Torino bu hafta galip gelecek ekipler arasında yer alacaktır.
Tahminim: Torino Kazanır
Salernitana v Cittadella
Salernitana bu sezon sonunu getirebilmek için daha fazla çaba sarfetmeli. Çok zor günler geçiriyorlar. Geçen sezon ayakta kalmayı başarmışlardı. Bu sezon işleri iyice zorlaştı. Ligin dibinde yer almaları ayakta durmalarını engelliyor. Moral açısından çok zayıf düştüler. Cesena karşısında alınan mağlubiyet onları olumsuz etkileyecek. Cittadella onlarla aynı dönemde Seri B ye yükselen ekiplerden. Fakat onlar çok yol kat ettiler. Geçen hafta Lecce karşısında alınan net galibiyet onların nasıl toparlandığına bir örnek..
Tahminim: Cittadella Kaybetmez
Frosinone v Crotone
Frosinone liderlik koltuğuna iyice yapıştı. Hak ederek çıktığı karşılaşmaları kazanıyor. En son Piacenza karşısında da galip gelmeyi başardılar. Crotone son maçında toparlanma sinyali verdi. Yine de biz Frosinone galibiyetine daha sıcak bakıyorum. İçerde oynadığı maçlarda motivasyon eksikliği olabilir. Crotone karşısında bu durum beklentilerim dışında. Frosinone galip gelir.
Tahminim: Frosinone Kazanır
302 VICENZA - CESENA (0-2) 1.43
Vicenza Brescia'dan 3 puanla döndü fakat bu galibiyete bağlı kalarak geçtiğimiz haftalara göre daha iyi oynadıklarını falan söyleyemeyiz. Maça da oldukça kötü başladılar fakat haftalardır çözülemeyen Brescia'nın gol yollarındaki becerisizlikleri onların lehine oldu. Olumlu anlamda tek söylenebilecek iki yarıda da Brescia baskısında gol yememeleri.
Cesena bu yıl flaş bir giriş yaptı ve dolu dizgin devam ediyor yoluna. İki hafta ardarda Ascoli ve Sassuolo deplasmanlarından alınan birer puanın ardından evinde Salernitana'yı etkili oyunuyla 3-0 mağlup ettiler. Zaten Bisoli yönetimindeki siyah beyazlıların bu sezon, düştükleri sezona nazaran çok daha iyi göründüklerini ilk haftalarda analiz etmiştik.
Aslında Vicenza evinde kaybetmemiş olsada ligin güçlü rakiplerini konuk ettiklerini söyleyemeyiz. Zaten oynadıkları 4 karşılaşmada beraberlikle sonuçlanmış. Cesena için kazanır diyemiyorum ama kaybetmeyeceklerine eminim. Çift seçim almak için oran oldukça cazip.
327 ALBINOLEFFE - ASCOLI (2,5 ÜST) 1.75
Bergamo ekibinin son haftalarda aldığı puanlar takıma adeta can vermiş durumda. Kesinlikle fark edilir boyutta gelişme var. Triestina'da Albinoleffe'den çok daha kötü bir ekipti ve bize deplasman ekibine verilen oranı değerlendirmek kalmıştı. Ki ilk yarıda inanılmaz bir hatayla Luigi Sala'nın kendi filelerini havalandırmasa çok daha rahat galip gelebilirlerdi. Yinede üstünde durulması gereken takımın son 3 haftada aldıkları sonuçlardan öte oynadıkları futbolun kalitelerine yakışır olması.
Ascoli Sassuolo karşısında adeta dağıldı. Ofansif anlamda zorlanmalarının yanı sıra savunmada verdikleri müthiş açıklar 5 gol yemelerine sebep oldu. Kornerden atılan gol dışında gelen 4 golün savunmanın arkasına atılan toplarla gerçekleştiğini belirtmemiz gerek. E haliyle Sassuolo'da Noselli 3 güzel gol atarak verilen fırsatı takım lehine çevirmiş oldu.
Albinoleffe hem form bakımından hem de evinde olması sebebiyle benim gözümde galibiyete bir adım daha önde de olsa Ascoli'nin kaliteli bir takım olduğunu göz ardı edemeyiz. Alınan 5-1'lik mağlubiyet artı motivasyonda oluşturabilir. Bu nedenle ben bu sezon gol yüzdeleri oldukça yüksek olan ve aralarında oynadıkları 8 maçın 6'sı gollü sona eren bu iki ekibin 9. hafta mücadelesinide üst seçimine yakın görüyorum.
328 PADOVA - MANTOVA (0) 2.70
Bir yanda ilk yenilgisini Crotone deplasmanında alan ligin yeni ekiplerinden Padova, diğer yanda da ligin müdavimlerinden olan ve 9.haftada ilk galibiyetini alan Mantova.
Padova'nın geride kalan haftalara göre kötü oynadığını söylemek mümkün. Zaten tüm ekipleri zorlayacak kalitede bir kadroları yok Crotone karşısında takılmaları sürpriz değil.
Mantova sezona son derece kötü başlamıştı. Aslında Grosseto'nun maçın ilk bölümlerinde yaptığı baskı karşısında bocaladıklarını söyleyebiliriz.
İlk yarının sonlarına doğru toparlandılar. İkinci yarının başında gelen penaltı golünden sonra ise oyun istedikleri gibi ilerledi. Uzun süre sonra gelen bu 3 puanın takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum.
Bu hafta tahmin vermekte en zorlandığım karşılaşma olmasına rağmen kısıtlı programda beraberlik arayanlar için bu karşılaşmanın uygun olduğunu düşünüyorum.
329 SASSUOLO - GROSSETO (1) 1.65
Yukarıda yazdığım gibi Sassuolo Ascoli karşısında 1-1'den sonra pek de zorlanmadı. Çok da şık goller attılar. 3 haftalık aradan sonra deplasmanda alınan bu galibiyet tam istedikleri türden. Bu sezonda hedeflerinin üst sıralar olduğunu düşündüğüm Sassuolo'nun kadro kaliteside bunu gerçekleştirebilecek kalitede.
Toscana ekibi Grosseto, iç ve dış saha ayrı olmak üzere belirgin sonuçlar alan ekiplerden biri. Evindeki performansları dış sahada uygulayamıyorlar. Brescia karşısında alınan galibiyetin ardından Mantova deplasmanından puan çıkaramadılar. Bunu biraz da rakibin baskı altında oluşuna bağlayabiliriz fakat bu deplasmanda da zorlanacaklarını düşünüyorum.
Aralarında oynanan 4 karşılaşmanın 3'ünü kazanmayı başaran Sassuolo'yu 9.hafta mücadelesinde de 3 puana yakın görüyorum.
330 TORINO - MODENA (0/1) 3.75
Torino son 3 haftada aldığı sonuçlarla liderlik koltuğunu Frosinone'ye kaptırdı. Bu 3 karşılaşmada geride kalan haftalara göre daha etkisiz olduklarını söylemek mümkün. Yine kötü oynamıyorlar fakat baskı konusunda istediklerini yapamadılar. Maçın en çok konuşulanı ise 89.dakikada Schiattarella'nın ortasahadan attığı mükemmel gol oldu.
Modena'da dış saha problemi yaşayan ekiplerden. Sahalarındaki etkili oyununu bir türlü deplasmana taşıyamıyorlar. Bu sezon dışarda aldıkları tek galibiyet Salernitana karşısındaydı. Ancak o haftalarda Salernitana'nın puan dahi alamadığını göz önünde bulundurmalıyız.
Torino tabiki rakibinden çok daha üstün. 3 hafta kazanamamaları da bu karşılaşmanın önemini arttırıyor. Ama ben hangi takım olursa olsun Serie B'de 1.25 orana oynanması taraftarı değilim. İstatistik verileri göz önünde bulundurarak 0/1 seçeneğini değerli buluyorum.
351 SALERNITANA - CITTADELLA (TGS 2-3) 1.65
Ligin son sırasındaki Salernitana, Piacenza ve Ascoli maçlarında sergiledikleri performansla toparlanma sinyalleri vermişlerdi fakat ligin en formda ekiplerinden Cesena deplasmanına çıkmaları onlar için dezavantaj oldu. Henüz galibiyeti bulunmayan ve 8 haftada 6 mağlubiyet alan Salernitana yine vasat denebilecek bir oyun sergiledi. Bu haftadan sonrada fikstürlerinin kolay olduğunu söylemek imkansız. İşleri oldukça zor.
Cittadella'nın beni şaşırttığını geçen haftada söylemiştim. Deplasmanda aldıkları sonuçlar kötü görünsede kötü oynadıklarını söylemek haksızlık olur. Lecce'yi de 3-0 gibi net bir skorlar geçtiler. Özellikle Iunco ve Ardemagni takımın formda isimleri.
Salernitana'nın karşısında formda bir rakip olsada bu haftadan sonra çok daha güçlü ekiplerle karşılaşacak olmaları nedeniyle diğer haftalara nazaran daha çok golü düşünen bir yapıda sahada olmalarını bekliyorum. Citta'nında bu sezon 6 karşılaşmada en az 1 gol atmış olmasını göz önünde bulundurarak en uygun seçim Tgs 2-3 olarak görünüyor.
407 FROSINONE - CROTONE (2,5 ALT) 1.65
Bu sezon en beğendiğim takım olan Frosinone beni yanıltmadan yoluna devam ediyor. Torino'dan alınan puandan sonra Piacenza deplasmanında alınacak 3 puan rakiplerinin önüne geçmeleri bakımından önem taşıyordu. Bunu gerçekleştirmeyide başardılar. İlk yarı aradıkları golü bulamasalarda oyuna hakim olan taraftılar. Her hafta özellikle savunma anlamında daha da gelişiyorlar.
Crotone'de Padova karşısında ilk galibiyetini aldı. Golsüz sona eren karşılaşmalarıyla göze batan bir ekip olması sebebiyle Padova karşısında da karşılaşmanın az gollü sonuçlanmasını beklemek doğaldı. Fakat geride kalan haftalara göre çok daha iyiydiler. Özellikle ortasahalarını mükemmel kullandılar.
Crotone'nin önceliğinin savunma olması ve şimdiye kadar bunu başarıyla uygulamaları haliyle Frosinone'nin işini zorlaştıracak. Bu yüzden 'alt' seçeneğini ön planda tutuyorum.