140 14:45 06.02.2010 Liverpool v Everton
Merseyside derbisinde bu iki takım kozlarını paylaşıyor. İki takım da geçen haftayı kayıpsız atlatarak moralli kapattılar. Kadro kalitelerine bakarsak hemen hemen aynı durumda olan bu iki takımın son 6 maçında Liverpool un üstünlüğü göze çarpıyor. Maxi Rodriguez in de katılmasıyla hücum hattın da daha da güçlenen Liverpool, Kuyt ın son maçlardaki üstün performansıyla rakiplerini yenmesini biliyor. Genel olarak ta bakarsak Liverpool un rakibine çoğu maçta üstünlük kurduğunu söyleyebiliriz. Kuşkusuz bu maçta da takımın beyni Gerrard a da büyük iş düşecek. Ev sahibi olmanın verdiği avantajla Liverpool un kazanacağını düşünüyorum.
Tahminim:Liverpool Kazanır
159 17:00 06.02.2010 Bolton v Fulham
Ligin orta sıralarında ama vasat iki takımın karşılaşmasın da bana göre ev sahibi Bolton bir adım önde bulunuyor. Çünkü böyle maçları kazanamazlarsa ligde son sıralardan kurtulamayacakları bir gerçek. Kazanmaya daha ihtiyacı olan Bolton da Smolarek ve Klasnic ilk başta göze batan futbolcular olarak görünüyor. Son maçlarını kaybeden iki takımdan açık bir futbol bekliyorum. İlk tercihim Bolton sonra üst.
Tahminim:Bolton Kazanır
160 17:00 06.02.2010 Burnley v West Ham
Zola nın çalıştırdığı West Ham son maçını kazanamayarak beni hayal kırıklığına uğrattı. Her şartta kazanması gereken bir karşılaşmayı kazanamadılar. Burnley ise toplamda aldığı 5 galibiyeti de evinde aldı. Chelsea ye karşı iyi direnmelerine karşın sahadan yenik ayrıldılar. Bu maçta evlerindeki üstün performansa güvenerekten Burnley in kaybetmeyeceğini düşünüyorum.
Tahminim:Burnley Kazanır veya Berabere Kalır
161 17:00 06.02.2010 Hull City v Manchester City
Portsmouth karşısında beklentileri karşılayarak maçı rahat kazanan Manchester City de galip gelerek kupadan elenmenin moralsizliğini unutturdu. Bu maçın da mutlak favorisi olarak görünüyor. Ama deplasmanda oynamak her Premier lig takımında olduğu gibi City içinde zor geçiyor. Hele ki son maçta Chelsea gibi bir devden puan alarak moral kazandı. Ama yine de ibre City den yana.
Tahminim:Manchester City Kazanır
162 17:00 06.02.2010 Manchester Utd. v Portsmouth
Bana ve tüm iddaaseverlere göre haftanın en banko maçını bu maç olarak göstersek yanlış olmaz. Fazla söze gerek duymuyorum. Handikaplı Manchester galibiyetini öneriyorum.
Tahminim:Manchester Utd Kazanır
163 17:00 06.02.2010 Stoke City v Blackburn
West Ham deplasmanından altın değerinde bir puan alarak haftayı 1 puanla kapatan Blackburn, kendisini iyiden iyiye rahatlattı. Bu kez de zor ama dişlerine göre bir deplasmana gidiyorlar ve puan almamaları için hiçbir neden yok. Deplasmanda Sunderland dan puan alan Stoke de Tuncay 62 dakika oyunda kaldıktan sonra yerini Fullere bıraktı. Oyunda kaldığı sürece etkisiz kalan Tuncay yavaş yavaş adapte olacağını gösterdi. Bu maç ta rahat durumda bulunan bu iki takım bu maçta iki takımdan temkinli ve hatasız bir futbol sergileyeceklerini tahmin ediyorum. Alt seçeneği düşünülebilir.
Tahminim:2,5 Gol Alt
164 17:00 06.02.2010 Sunderland v Wigan
Son maçlarında kendilerine olan güvenimi boşa çıkaran bu iki takımın mücadelesi seyir zevki açısından güzel bir karşılaşma olacağı düşüncesindeyim. Çok iyi bir kadrosu olmasına rağmen Avrupa ligi pozisyonundan uzak kalan Sunderland yine orta sıraların takımı Wigan ı evinde ağırlıyor. Kötü gidişe dur demek isteyen Sunderland için bu maç çok önemli ve kazanacaklarını tahmin ediyorum.
Tahminim:Sunderland Kazanır
234 19:30 06.02.2010 Tottenham v Aston Villa
Benim en beğendiğim 2 takım karşı karşıya geliyor. Takımın beyni Gareth Barry i City e satarak büyük bir kayıp yaşayan Aston Villa çok sürpriz sonuçlar aldı ve Avrupa ligi için çok iyi bir yerdeler. James Milner ve Gabriel Agbonlahor la sonuca gitmesini iyi bilen Aston Villa, sağlam savunması ve kaliteli hücum oyuncularına sahip Tottenham bu hafta kozlarını paylaşıyorlar. Robbie Keane i Celtic e satan Tottenham, da yine Pavluchenko ile Jermaine Defoe gibi etkili forvetler bulunuyor. Daha kaliteli kadroya sahip Tottenham bu maçı kazanır.
Tahminim:Tottenham Kazanır
337 15:30 07.02.2010 Birmingham v Wolverhampton
Ligde 8. sırada bulunan Birmingham, yenilmezlik unvanını Chelsea maçında kaybetmişti. Son çıktığı Tottenham maçında da son dakikalarda bulduğu golle mağlubiyetten kurtularak evinde kolay kolay yenilmeyeceğini bizlere bir kez daha gösterdi. Kendisine göre zayıf bir takımla karşılaşıyor. Bir adım önde olarak Birmingham ı görüyorum.
Tahminim:Birmingham Kazanır
356 18:00 07.02.2010 Chelsea v Arsenal
Premier ligin derbileri arasında yer alan bu maçta lider yakın takipçisi Arsenal i evinde ağırlıyor. Büyük maçlara her zaman takımlar çok iyi hazırlanırlar. Aksi takdir de zaten sahadan boynu bükük ayrılan taraf olurlar. Chelsea kadro açısından rakibine oranla daha tecrübeli ama Arsenal de takım oyunu mükemmel sahaya yansıtan takımların başında geliyor. Tahmin açısından Chelsea favori gibi görünse de Arsenal kolay kolay teslim olmayacaktır.
Tahminim:2,5 Gol Alt