512 17:00 28.12.2009 Barnsley v Middlesbrough
Hafta sonunda preston deplasmanına konuk olan Barnsley maçın ertelenmesinden dolayı maç yapmadı. Oynadığı son 3 karşılaşmadan sonra konuk ekip Middlesbrough hafta sonunda sahasında Scunthorpe’yi konuk ettiği mücadeleyi 3-0 kazanan taraf oldu. Hafta sonu oynadıkları karşılaşmada forvet oyuncularından Leroy Lita kırmızı kart gördü ve bu karşılaşmada görev alamayacak. Son karşılaşmalarında canla başla mücadele eden ev sahibi Barnsley bu karşılaşmada da rakibine boyun eğmeyeceğini düşünüyorum.
Tahminim: Barnsley Kazanır yada berabere kalır
513 17:00 28.12.2009 Blackpool v Sheffield Wednesday
Alt sıralarda canla başla mücadele veren konuk ekip hafta sonunda lideri konuk ettiği karşılaşmayı 2-2 tamamlayarak ligin devinden puan çıkartmayı başardı ve moral mende bir şeyleri yapacaklarını düşündüler sanırım. Bu karşılaşmada konuk olacakları rakipleri karşısında da iyi konsantre olacaklarını düşünerek mücadeleyi kolay bırakmayacaklarıdır ve karşılaşmanın ilk yarısının beraberlikle tamamlanmasını umut ediyorum.
Tahminim: İlk Yarı Beraberlik
514 17:00 28.12.2009 Bristol City v Watford
Ligin 2 orta sıra takımı karşı karşıya geliyorlar. Ev sahibi Bristol City iç saha performansı son derece yüksek ve yalnızca 1 mağlubiyetleri var. Bu hafta arası konuk edecekleri rakiplerine karşıda diri olacaklarını beklediğimiz karşılaşmadan 3 puanın sahibi olarak çıkacaklardır.
Tahminim:Bristol City Kazanır
515 17:00 28.12.2009 Doncaster v Leicester City
Deplasman karşılaşmalarında pek beklenene cevap veremeyen ev sahibi Doncaster iç sahada ise aslan mı aslan kesiliyor desem yalan olmayacaktır. Birçok güçlü rakibine geçit vermeyen Doncaster ligin 4 sırasında yer alan Leicester City ile karşılaşacak. Son haftaların galibiyetlerine hafta sonu ara veren Doncester güçlü rakibine karşı bir bomba patlatırsa şaşırmamak gerekecektir. Sürpriz arayan ziyaretçilerimize önerdiğim bir mücadele olacak.
Tahminim: Doncaster Kazanır
516 17:00 28.12.2009 Ipswich Town v Queens P.R.
Hafta sonunda Crystal Palace deplasmanına konuk olan Ipswich Town karşılaşmada ilk golü bulup öne geçmesine rağmen rakibin aşırı baskısına fazla engel olamadı ve ilk yarısını 1-1 tamamladığı mücadelenin 2. yarısında 2 gol daha yediği karşılaşmadan hiç beklemediği 3-1 lik yenilgi ile ayrılarak düşme hattının hemen üzerinde kalmaktan kurtulamadı. Rakipse hafta sonunda konuk ettiği Bristol City’i ilk yarıda bulduğu 2 golle 2-1 yenmeyi başardı. İhtiyaca binaen düşünmekte faydalı olacak bu karşılaşmada ev sahibi daha baskın ve istekli olacaktır ve karşılaşmanın ilk yarısını galibiyetle tamamlayacak diye düşünüyorum.
Tahminim:İlk Yarı Ipswich Town
517 17:00 28.12.2009 Nottingham Forest v Coventry
Son 3 karşılaşmasını galibiyetle kapatan konuk ekip Coventry hafta sonunda 0-0 beraberlikten 1 puan çıkartabilen rakibi Nottingham Forest’e karşı deplasmanda konuk olacak. Lig 2. liği için mücadele veren ev sahibi Nottingham Forest ilk yarının bu son karşılaşmasında rakibine karşı daha istekli ve kazanma gönüllüsü olan taraf olacaktır. Karşılaşmada aynı zamanda fazla gol beklentimizde artısı olur diye değerlendiriyorum.
Tahminim: Nottingham Forest Kazanır 2,5 Gol Üst
519 17:00 28.12.2009 Peterborough v Cardiff
Bu sezon daha başarılı olduğunu düşündüğümüz Cardiff hafta sonunda sahasında olmadık neticeye imza atarak tüm taraftarını destekçilerini üzdü. Ligin sondan 2. sırasında yer alan Plymouth karşılaşmasında gol bulamadılar Gary Sawyer 84. dakijkada attığı golede cevap veremeyerek yoktan yere yenilgi aldılar. Sanırım rakibi hafife almanın faturasını fazlasıyla ödediler. Bu son karşılaşmalarında da ligin son sırasındaki rakipleri Peterborough’a konuk olacaklar. Hafta sonu Cardiff belkide birçoğumuzu üzmüş olabilir, fakat bu maçta rakibini hafife almayacaklarını düşünerek kazanacaktır diyorum.
Tahminim:Cardiff Kazanır
520 17:00 28.12.2009 Plymouth v Reading
Ligin alt sıralarında kalan Plymouth son 5 karşılaşmasında yenilgi almıştı. Hafta sonunda konuk oldukları Cardiff deplasmanından 1-0 lık galibiyetle tekrar 5 hafta sonra 3 puanla kendilerine gelmeye çalıştılar. Konuk edecekleri Reading ise ancak beraberliklerle son 3 haftadır yetinmeye devam etti. İki ekip açısından da son derece kritik olan bu karşılaşmada puanların paylaşılacağını düşünüyorum. İlk yarı beraberliği ise oldukça tatminkâr olacaktır.
Tahminim:İlk Yarı Beraberlik
521 17:00 28.12.2009 Scunthorpe v West Bromwich
Hafta sonunda Middlesbrough deplasmanına konuk olan Scunthorpe karşılaşmanın 9. dakikasında 10 kişi kalmasıyla planlar alt üst oldu ve rakibine karşı direnemedi. 3-0 lık yenilginin ardından ilk yarının son karşılaşmasında ligin 2. sırasında yer alan güçlü rakipleri West Bromwich’i konuk edecekler. Ev sahibi için sıkıntılı olan bu karşılaşma konuk ekibe yaracaktır. Konuk ekibin bu son karşılaşmada her iki yarıda da galibiyet çıkartmasını umut ediyorum.
Tahminim:West Bromwich Kazanır
523 17:00 28.12.2009 Sheffield United v Preston
Üst sıraları bırakmayacağını düşündüğümüz Sheffield United hafta sonunda maalesef konuk olduğu rakibi Leicester City karşısında ilk yarıyı 2-0 mağlup kapattı ve mücadeleden de 2-1 yenilgi ile ayrılarak ligin orta sıralarında kendisine yer bulabildi. Hafta sonunda sahasında karşılaşmanın iptal olmasından dolayı pay geçen konuk ekip bu mücadeleye daha diri çıkan taraf olacaktır. Preston’un bu mücadelede daha istekli olmasını bekliyorum ve mücadelenin de bol gollü geçeceğini değerlendirmekteyim.
Tahminim:2,5 Gol Üst
524 17:00 28.12.2009 Swansea v Crystal Palace
Swansea son haftalarda göz doldurmaya devam ediyor. Aldığı yenilgilere bakacak olursak zaten güçlü rakiplerine karşı yenilgi almış durumdalar. Bu karşılaşmada konuk edecekleri rakiplerine karşı daha güçlü olduklarını düşünüyorum. Saha avantajı ile rakiplerine oranla daha etkili olacaklardır. Bu karşılaşmada ki önerimse ilk yarı neticesine karşı olacaktır. Her iki takımında oynadıkları mücadelelerde ilk yarılardaki beraberlikleri gözlerden kaçmamalı diyorum.
Tahminim: İlk Yarı Beraberlik
558 19:20 28.12.2009 Newcastle United v Derby County
Lider Newcastle United son haftalarda deplasman karşılaşmalarında puan bıraksa da ligin en gözde takımı olmaktan da geri durmuyor. Bu karşılaşmada konuk edecekleri rakipleri karşısında daha etkili olacaklardır. En yakın rakibine 8 puan fark atan ev sahibi Newcastle United bu farkı korumak adına bu hafta konuğunu yenip moralli bir şekilde yeni yıla doğru yol alacaktır. Verilen düşük oranı yetersiz bulan arkadaşlara önerimse karşılaşmanın fazla gollü olması yönünde olacaktır.
Tahminim: Newcastle United Kazanır 2,5 Gol Üst