Merhaba Misafir! Foruma Mesaj&Konu paylaşımı ve Tüm aktivitelerden yararlanmak için Ücretsiz Üye Olun!
FORM DURUMU
Mesajlarin yorum icermesine lütfen dikkat gösterelim.
Kuponlar icin ayri basliklar forumumuzda mevcut lütfen kuponlarımızı Günlük Kuponlar başlığına yapıştıralım.
Forumumuzda canlı sonuçlar, son gelismeler gibi bilgi kaynaklari farklı başlıklar altında mutlaka belirtilmiştir, lütfen önce araştıralım eğer sorunuza cevap bulamamışsanız forumda soru sorma yoluna gidelim ...
Kesinlikle, bu takım kazanır, bakkalın çırağı söyledi bu takım fark atacak , o maç satılmış tarzında mesaj atmayın bu tarz mesajlar forumdan silinecektir.
Ikili diyaloglar için özel mesaj yolunu veya Analiz başlığımızı kullanalım.
Herhangi birinin yorumu hakkında kırıcı cevaplar gelmesi durumunda mesajlar silinecek gerekirse mesaj sahipleri cezalandırılacaktır.
Modlar her maca tahmin girmek zorunda değildir.Modlarin asıl gorevi bulunduklari baslikta duzen saglamaktir.
Forumun genel kurallarına uymaya özen gösterelim bu kurallar hepimiz için bunu unutmayalım.
Başlıklarda yer ayırtmak,rezervasyon yapmak,alan parsellemek kesinlikle yasaktır bu tür mesajlar silinecektir.
Başlıklar maçlardan bir gün sonra akşam saatlerinde kapatılacaktır.
Kadrolardaki eksiklikler, olumsuz hava şartları vs. konularda bilgi veren arkadaşların kaynak belirtmeleri zorunludur.
Övme , tebrik etme vb konularda lütfen Teşşekkür Butonunu kullanınız.
213 14:45 26.12.2008 Stoke City v Manchester Utd.
Cuma ve Pazar günü oynanacak olan, sıkışık Premier lig programının ilk karşılaşmasında Manchester United, Stoke City deplasmanın da üç puan arayacak. Takımlar birer gün arayla oynayacakları iki karşılaşma sonrası on iki günlük noel tatiline girecekler. Sıkışık programın özelikle ikinci yani Pazar günü karşılaşmalarında daha dikkatli seçimler yapılması gerektiğini, özellikle dar kadroyla mücadele eden takımların bunu kaldıramayabileceğini hatırlatmak istiyorum. Hafta premier ligde maç yapmayan Manchester United sanılmasın ki hafta sonunu dinlenerek geçirdi. Hafta sonun da Dünya kulüpler kupası finalinde mücadele eden takım, 2008'de Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra Ekvator temsilcisi LDU Quito'yu Rooney'nin tek golüyle geçerek müzesine yeni bir kupa daha ekledi. Teknik direktör Sir Alex Ferguson'un ekibi, 5. Kulüplerarası Dünya Futbol Kupası'nı kaldıran ilk İngiltere takımı oldu. Premier ligde iki maç eksiğiyle dördüncü sırada yer takım, diğer rakiplerinin art arda kaybettikleri puanlar sonrasında, şampiyonluk için önemli bir avantaj yakalı. Eksik iki maçından altı puan çıkartmaları halinde lig ikincisi Chelsea’yi yakalama şansına sahipler. Stoke City ise iki üst üste gelen iki beraberliğin ardından, hafta sonu yeni teknik direktörüyle ilk maçına çıkan rakibi Blackburn karşısında yenilgiden kurtulamadı ve sahadan 3-0 skorla ayrıldı. Bu karşılaşmada Manchester United’ın hata yapacağını sanmıyorum. Yakalanan bu avantaj sonrasında mutlak üç puan parolasıyla neredeyse tam kadro sahaya çıkacak olan United ligin ilk yarısında 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup ettiği vasat rakibini bu kez deplasmanda da yine farklı yenecektir.
Tahminimiz: 2 Üst
214 15:00 26.12.2008 Chelsea v West Bromwich
Premier Lig'de deplasmanda üst üste elde ettiği zaferlerle rekor kıran Chelsea, Everton'a konuk olduğu, kaptanları John Terry’nin kırmızı kart gördüğü, yaklaşık altmış dakika on kişi mücadele ettikleri karşılaşmada golsüz berabere kaldı. Bizimde puan kaybetmesini beklediğimiz karşılaşmada aslında şanslı bir beraberlik aldılar. Chlsea’nin kayda değer hiçbir pozisyonu bulunmazken, Everton birçok pozisyondan yararlanamadı. Chelsea lider Liverpool’un Arsenal deplasmanında puan kaybettiği haftada liderliği ele geçirme fırsatını tepmiş oldu. West Bromwich ise hafta sonu evinde Manchester City’i yenmeyi başarırken, ligde on hafta sonra üç puanla tanıştı. West Bromwich her ne kadar üç puan almış olsada oynadıkları oyun bakımından herhangi bir gelişmeden söz etmek zor. alınan bu bu üç puanda kendi oyunlarından daha çok rakibin içinde bulunduğu kriz ortamı daha etkindi. Şampiyonluk yarışında yara alan Chelsea’nin mutlak galip gelmek isteyeceği bu karşılaşmada, geçen haftayı gol yollarında bay geçen Chelsea’li forvetlerin, bu karşılaşmaya daha hırslı çıkmalarını, zayıf rakipleri karşısında en az üç gol bulabileceklerini ve tek başlarına maçı üste taşıyabileceklerini düşünüyorum.
Tahminimiz: Üst
215 15:00 26.12.2008 Portsmouth v West Ham
Geçen haftayı mağlubiyetle kapatan iki takım karşı karşıya. Gittikçe istikrarsızlaşan Portsmouth, Bolton deplasmanında 2-1 kaybederken ne defansif anlamda nede ofansif anlamda olumlu hiçbir şey yapamadı. Karşılaşmanın daha üçüncü dakikasında 2-0 geriye düşen takım Peter Crouch’la bir gol bulsa da gerisini getiremedi ve rakibin oyundaki üstünlüğünü kabul eden takım için yenilgi kaçınılmaz oldu. Bunun haricinde kulüpten yapılan açıklamada Fransız Milli orta saha oyuncusu Lassana Diarra'nın Real Mardrid’e transfer olduğu bildirildi. Yani Portsmouth biraz daha güç kaybetti diyebiliriz. West Ham ise kendi evinde Aston Villa 1-0 yenilirken karşılaşmadaki tek golü Lucas Neill kendi kalesine attı. Karşılaşmada çokta kötü oynamayan West Ham en az rakibi kadar oyuna ortak oldu. Birazda şanssızlık sonucu yenildiler. West ham da gözlenen olumlu gelişme ise; takım defansının düzelmesi ve sezon başına göre daha fazla güven vermeye başlaması oldu. Bu karşılaşmada West Ham’ın son haftalarda form düşüklüğü yaşayan rakibi karşısında en az bir puan alacağını düşünüyorum.
Tahminimiz: 02 ÇŞ
216 15:00 26.12.2008 Tottenham v Fulham
Yerel Londra derbisinde Tottenham ile Fulham karşı karşıya. Geçen hafta sonu Newcastle deplasmanında son dakikada gelen golle yenik ayrılan Tottenham’ın çok da kötü oynadığı söylenemez. Fakat Carling Cup, UEFA kupası ve Premier lig maçlarını üçer gün arayla oynayan takım biraz yorulmuş gibi gözüktü. Arada kaybedilen bu puanlar bence normal karşılanabilir. Daha bir ay öncesine kadar üç puanı bir arda göremeyen, ligin en zayıf takımlarına bile yenilen takımın üç kulvarda yoluna devam etmesi hala güçlü olduğunu gösteriyor. Fulham ise mücadeleci ve hırslı oyununu hafta sonunda da devam ettirdi ve Middlesbrough’u 3-0 gibi net bir skorla geçmesini bildi. Takımın arada kötü oynadığı maçlarda olsa da biraz şans biraz hırsla sahadan istediğini almayı başarıyor. Nitekim bu performansları doğrultusunda kadrosundaki birçok oyuncu daha şimdiden başka takımların dikkatini çekmiş durumda. İki takım kasım ortasında Fulham’ın sahasında karşılaşmış ve 2-1’lik Fulham galibiyetiyle sonuçlanmıştı. Fakat o günkü Tottenham’la bu günkü Tottenham arasında çok fark var. Bu karşılaşmada Tottenham’ı galibiyete yakın olan taraf olarak görüyorum. UEFA ve Carling Cup’ta istediğini alan takımın artık Premier lige ağırlığını koyup, lig sıralamasında üst sıralar için kazanma vaktinin geldiğini düşünüyorum. Zaten kadro olarak rakibini yenebilecek kaliteye sahip.
Tahminimiz: 1
231 17:00 26.12.2008 Liverpool v Bolton
Uzun yıllar hasret kaldığı lig şampiyonluğunda bu sezon emin adımlarla yürüyen Liverpool, Arsenal deplasmanında geriye düşmesine rağmen Robiie Keane ile cevap vermesini bildi ve liderliğini sürdürdü. Liderliğini sürdürürken saha dışında da şanslarının yanlarında olduğunu söyleyebiliriz. Puan kaybettiği haftalarda diğer rakipler ininde puan kaybetmesi ayrıca moral kaynağı oldu. Bolton ise kendi evinde Portsmouth’u 2-1’le geçerken fazla zorlanmadı. Karşılaşmanın daha üçüncü dakikasında 2-0’lık skoru yakalayan takım, rahat bir karşılaşma çıkarttı. Daha sonra rakip bir gol bulsa da bunun haricinde rakibe fazla şans tanımadılar. Bu karşılaşmada şampiyonluğu olan inancı her hafta daha fazla artan, sakatlıktan dönen İspanyol yıldızı Fernando Torres’in iyileşmesiyle ileri uçta dahada güçlenen Liverpool’un kazanmasını bekliyorum. Fakat deplasmanlarda daha rahat oynayan, gol bulmakta fazla zorlanmayan Bolton’nunda gol bulabileceği, kendi evinde mutlak galip gelmek isteyen Liverpool’un vereceği cevaplarla, karşılaşmada en az üç gol izleyebileceğimizi düşünüyorum.
Tahminimiz: 1-Üst
232 17:00 26.12.2008 Manchester City v Hull City
Geçen hafta hayal kırıklığı yaratan iki takım, City of Manchester’da karşılaşacaklar. Bu senenin en büyük hayal kırıklığı hiç şüphesiz Manchester City oldu. Yapılan onca yatırım ve transferden sonra, büyük umutlarla başlanan senede, sezon ortasında takımın bulunduğu yer; 18 puanla 18’incilik. Hafta sonunda Premier ligin en zayıf halkası olan West Bromwich’e bile yenilmesi bardağı taşıran en son damla oldu. Yönetim her ne kadar teknik direktör Mark Hughes’in arkasında olduğunu beyan etse de, çok yakında yeni bir teknik direktörle anlaşılırsa hiç kimse şaşırmasın. Aslında ne yönetimde nede taraftarlarda Hughes’e güven kalmadı. Hull City ise kendi evinde Sunderland’a farklı mağlup olurken taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Önceki haftalara göre oynadığı oyunda büyük düşüş yaşadıkları gözden kaçmadı. Bu karşılaşmada her ne kadar Manchester City favori gösterilse de, karşılaşmanın sanıldığı gibi kolay geçmeyeceğini düşünüyorum. Deplasmanlarda kontra atak futbolunu çok iyi oynayan Hull City öyle kolay teslim olacak bir takım değil. Kasım ortasında oynanan ilk maç hatırlanacağı üzere karşılıklı basit defans hataları sonrasında 2-2’lik skorla sonuçlanmıştı. Kendi evinde oynamanın verdiği avantajla City bir adım önde olsa da ilk yarıda oynanan maçta olduğu gibi karşılıklı gollerle maçın üste ile sonuçlanabileceğini düşünüyorum.
233 17:00 26.12.2008 Middlesbrough v Everton
Middlesbrough’u anlamak bazen hakikatten imkânsızlaşıyor. Bir önceki hafta Arsenal karşısında izlediğimiz takımın yerinde, hafta sonu Fulham karşısında yeller esiyordu. Çok da güçlü olmayan Fulham deplasmanında takım tanınmayacak haldeydi. Kendilerinden beklenen oyunu ne ileride nede geride oynayamayan takım sahadan 3-0 gibi net skorla yenik ayrıldı. Tüm bunlar takımın Premier ligdeki amacının sorgulanmasına neden oluyor. Büyük takımlara direnirken, kendinden daha zayıf takımlara karşı hiçbir varlık gösterememek, olsa olsa takımın amaçsızlığı gösteriyor. Everton ise beklediğimiz üzere Chelsea’nin deplasmanda kazanma serisine son verdi ve sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Aslında rakip on kişi kaldıktan sonra maçı kazabilecek birçok da pozisyona girdiler, fakat değerlendiremediler. Sakatlıklar sebebiyle ileri uçta yaşanan onca sıkıntıya rağmen takımın oynadığı oyun takdir topladı. Bu karşılaşmada; geçen hafta farklı mağlup olan Middlesbrough’un daha dikkatli olmasını beklediğim karşılaşmada (Nede olsa sonuçta Everton’da ligde üst sıralarda) Everton’nunda öyle kolay teslim olmayacağı ve karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanacağını düşünüyorum.
Tahminimiz: 0
234 17:00 26.12.2008 Sunderland v Blackburn
Kasım ayı içerisinde iki kez karşılaşan iki takım bir kez daha karşı karşıya. Hatırlanacağı üzere iki takımda birbirlerini deplasmanda 2-1 yenmişti. Hafta sonunda deplasmanda sezonun en iyi oyununu oynayan Sunderland, Hull City’i deplasmanda 4-1’lik bir skorla sahadan silerken, üst üste ikinci (dört gollü) galibiyetine imza atmış oldu. Birçok takımda yeni teknik direktör çıkışa sebep olurken, Sunderland’da teknik direktör ayrılığı çıkışa sebep oldu (bu arada geçen hafta Hull City karşısında Sunderland yenilmez seçeneğimize aşırı muhalefet eden Önder arkadaşımız, maçı izledikten sonra neden böyle düşündüğümüzü anlamıştır umarım. Kendisine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyoruz) Blackburn ise Sam ALLARDYCE ile çıktığı ilk maçta güzel bir oyunun sonucunda Stoke City’i 3-0’lık skorla geçerken ileri için umut verdi. Blackburn’deki bu çıkışı sadece teknik direktör değişikliğine bağlamak haksızlık olur sanırım. Çünkü takımın kadrosu Paul Robinson, Santa Cruz, Jason Roberts ve Benedict McCarthy gibi üst düzey oyunculardan oluşmakta. Bu karşılaşmada çıkışta olan iki takımında gol veya goller bulabileceğini, son iki haftada Sunderland’a güven duysak da bu hafta kazanan olursa oda rakibinin olabileceğini düşünüyorum.
235 17:00 26.12.2008 Wigan v Newcastle United
Hafta sonu Manchester United ile maçı olan Wigan, Manchester’ın Dünya kulüpler kupası finalinde mücadele etmesi sebebiyle ertelendi ve hafta sonunu maç yapmadan dinlenerek geçirdi. Son maçında Blackburn’ü 3-0’la geçen takım evinde üst üste üçüncü galibiyetine ulaştı. Bu maç öncesinde takımda herhangi bir eksik oyuncu yok ve rakibine göre daha dinç bir şekilde sahada olacak. Newcastle United ise hafta sonu evinde Tottenham’ı ağırladı. Güzel bir oyunun ardından rakibini 2-1’lik skorla geçmeyi başardı. Üst üste alınan bu ikinci galibiyet olurken, yenilmezlik serisini altı maça çıkartılar. Bu periyotta toplam 10 puan toplamayı başaran takım, sıralamada küme düşme hattının üzerine çıkmayı başardı. Newcastle United’a bilinen oyunculara ilave Obafemi Martins’de sahada olmayacak, fakat Duff, Owen ve Viduka gibi oyuncular ileride bu boşluğu fazlasıyla dolduracak kaliteye sahipler. Hatırlanacağı üzere ilk yarıdaki maç Newcastle’ın evinde Wigan’nın son dakikada attığı golle 2-2 sonuçlanmıştı. Bu karşılaşmada bu sefer belki Wigan galibiyeti beklenebilir. Fakat Newcastle United ilk yarıda oyanan maça göre çok daha derlenip toparlanırken, küme düşme hattının üzerine çıkarak da büyük moral kazandı. Aralarında oyanıkları karşılaşmalarda her ne kadar ev sahipleri kazansada, bu karşılaşmada Newcastle United’ı bir adım önde görüyorum. Newcastle United’ın en azından bir puanla evine döneceğini düşünüyorum.
Tahminimiz: 02 ÇŞ
325 19:15 26.12.2008 Aston Villa v Arsenal
Hafta sonunda West Ham deplasmanında mücadele eden Aston Villa Lucas Neill’in kendi kalesine attığı golle galip gelirken, Manchester United’ın maç yapmaması, Arsenal’inde Liverpool karşısında puan kaybı yaşaması sonucu premier ligde üçüncü sıraya yerleşti. Aston Villa’da uzun süredir sakatlığı devam eden Jhon Carew yine sahada yer almayacak. Arsenal ise kendi evinde Liverpool ile 1-1 berabere kalarak hem liderin sekiz puan gerisine düştü hem takım için önemli iki eksik daha verdi. Liverpool karşısında kırmızı kart gören Emmanuel Adebayor'un yanında aynı karşılaşmada sağ dizinden sakatlanan Fabregas bu karşılaşmada yer almayacak. Uzun süredir takımdan uzak olan Theo Walcott, Eduardo ve Thomas Rosicky’e ilave Fabregas’ında 4 ay kadar sahalardan uzak kalması teknik direktör Arsene Wenger’in canını sıkmış durumda. Karşılaşmada kendi evinde olması, rakibin çok önemli eksikleri olmasından dolayı Aston Villa daha avantajlı gözükse de, Arsenal’i daha şanslı görüyorum. Daha fazla puan kaybına tahammülü olmayan takımın, mevcut eksikleri doldurabilecek hala önemli Van Persie,Nasri gibi önemli oyuncuları mevcut. Geçmiş yıllarda kupa maçlarında zaman zaman gördüğümüz Arsenal’in gençlerinin as kadrodan daha iyi mücadele ettiğine şahit olmuştuk. Aralarında oynanan maçlarda Arsenal’in rakibine karşı bariz bir üstünlüğü bulunuyor ( 6 maç, 4 galibiyet, 2 beraberlik) Arsenal’in oynadıkları oyun bakımından çok fazla tatmin etmeyen Aston Villa’yı yenebileceğini düşünüyorum.
Tahminimiz: 2